Nejefektivnější evropská kampaň: Havana Club

středa, 03. října 2012, 00:44 Reklama MediaGuru

Ceny evropské reklamy Euro Effies byly rozdány mezi osm zemí napříč Evropou. Bodovalo Slovensko, Česká republika však nikoli.

V Bruselu byli nedávno vyhlášeni vítězové evropských Effies. Ceny putovaly do osmi zemí Evropy, z nichž nejvíce cen získalo Německo (7) a Velká Británie (6). Celkem čtyřikrát byla oceněna i Francie, dále Belgie, Nizozemí, Slovensko, Švédsko a Švýcarsko.

Titul „Agentura roku“ se stala síťová agentura Grey EMEA, jejíž pobočky celkem získaly čtyři ocenění. Agenturou roku se stala po páté v historii a kromě ceny získala i 100 spotů zdarma od ledna na televizním kanále Euronews.

Speciální Grand Prix za mimořádný víkend byla udělena agentuře M&CSAATCHI.GAD za její kampaň „Nothing Compares to Havana“ (Nic se nevyrovná Havaně), jejímž cílem je podtrhnout autenticitu a kulturní rozměr značky Havana Club. Stejně tak tato kampaň získala zlato v kategorii rychloobrátkového zboží.

Další zlato v FMCG získala kampaň Breath Happy pro značku Febreze / Ambi pur společnosti Procter & Gamble od agentury Grey Worldwide GmBH.

V kategorii zdravotní péče a volně prodejných léků byla oceněna celoevropská kampaň „Ex-kuřáci jsou nezastavitelní“, která probíhá i v České republice. Pro Evropskou komisi ji připravila belgická agentura Saatchi & Saatchi.

Nejlepší kampaní zábavního průmyslu a volného času se stala kampaň pro FIFA 12 „Love Football, Play Football“ (Miluj fotbal, hraj fotbal) od nizozemské agentury Wieden + Kennedy.

Zlato za efektivní využití sociálních médií si odnesla již mnohokrát oceňovaná kampaň na podporu světoznámosti švýcarské vesničky Obermutten od agentury Jung von Matt/Limmat.

S malým rozpočtem si nejlépe poradila agentura Volontaire v kampani „Kurátoři Švédska“, v níž svěřila oficiální Twitter švédské země vždy na dobu jednoho týdne jednomu ze zájemců z řad občanů.

Úspěch letos slavilo i Slovensko, které získalo bronzové ocenění za launchovací kampaň Zuno Banky, kterou připravila agentura MUW Digital.

Ostatní výsledky naleznete zde.

-kch-