Teaser k launchi Blesk Mobil. Prohlédněte si koncept

středa, 31. října 2012, 11:10 Reklama, Tisk MediaGuru

Hlavní motiv kampaně, představovaný novinovým sluchátkem, použilo i mateřské německé vydavatelství.

Start virtuálního operátora Blesk Mobil, který zahájí 7. listopadu 2012, je už od druhé třetiny října provázen tesarovou kampaní. V tištěných médiích je koncept kampaně rozpracován do čtyř základních fází. Po té, co bude služba zahájena, bude nasazena i televizní kampaň.

Fáze 1

Už od poslední třetiny října se v tištěných médiích začaly objevovat inzeráty, zobrazující nespokojené uživatele telefonních služeb. Na vizuálech se objevili zástupci různých generací s uvedením jejich příběhů, co jim na současném volání vadí (odlišné ceny za volání v různých částech dne, placení paušálu, aniž by byli upozorněni, drahé volání ze zahraničí atp.). Vizuály spojuje jasně položená otázka: Je to fér?

Fáze 2

Na konci října, před tiskovou konferencí, na které byla služba operátora Blesk Mobil představena (30.10. 2012), zmizely z vizuálů tváře lidí a nahradilo je procentuální konstatování o nespokojených čtenářích Blesku s telekomunikačními službami. Ještě výrazněji než v první fázi kampaně vystupuje na vizuálech klíčová otázka: Je to fér?

Fáze 3

Den po oznámení, že služba bude v následujících dnech zahájena, se dosud kladená otázka Je to fér? mění na konstatování: Nyní je to fér. Vizuály odpovídají na předcházející kritické připomínky čtenářů Blesku odpovědí: Chtěli jste to, tady to máte! 100 % čtenářů Blesku může od 7.11. volat levněji.

Fáze 4

Časově odpovídá zahájení služby 7. listopadu 2012. Na vizuály se opět vracejí tváře lidí, které se objevily v první fázi kampaně – tentokrát už rozesmátí a s odpovědí na jejich předcházející výhrady k telekomunikačním službám tvrzením, že s Blesk Mobilem se tyto výhrady odstraní.

Na tiskové konferenci zástupci vydavatelství Ringier Axel Springer CZ, které začne od 7. listopadu Blesk Mobil nabízet, opakovaně uváděli, že kromě snahy nalézt další možné zdroje příjmů pro firmu reagují na nespokojenost čtenářů Blesku a obyvatel se současnou ekonomickou a politickou situací. Také inzertní vizuály k nové službě, otištěné v deníku Blesk, vyzývaly čtenáře, aby zasílali své příběhy a zkušenosti s telekomunikačními službami. Typy nespokojených čtenářů se tak staly hlavní součástí tiskové kampaně v úvodní fázi, jejich spokojenost pak v její závěrečné fázi.

Pozn.: Jde o pracovní verzi vizuálů, nikoli jejich finální podobu.

Motiv „novinového sluchátka“, který se v kampani objevuje, převzal Blesk Mobil od své mateřské společnosti Axel Springer. Ta jej využila při startu své služby Bild Mobil, rovněž pojmenované po nejprodávanějším deníku v zemi.

Na kampani se podílely agentura Havas Worldwide, vydavatelství Ringier Axel Springer CZ, společnost FRAME100 R a PR agentura Bison & Rose. Jsou připraveny také rádiové a televizní spoty.

-mav-