TV Pětka zahajuje vysílání, dá prostor i divákům

čtvrtek, 11. října 2012, 12:17 TV MediaGuru

TV Pětka, která zahájí vysílání v pondělí 15. října, nabídne pořad Vaše oči, na kterém se budou podílet sami diváci.

Pořad je založen na vlastní tvorbě lidí, kteří budou do televize zasílat zajímavé videonahrávky z aktuálního dění. Na dnešní tiskové konferenci to oznámili zástupci TV Pětka.

"Je to jeden ze strategických pilířů naší televize, který prostupuje napříč vysíláním," řekl šéf internetu a nových médií televize Pětka Jakub Liška. Pro amatérské reportéry Pětka připravuje workshopy, kde se setkají s profesionálními režiséry, kameramany a redaktory. "Chceme dát amatérským filmařům příležitost proniknout hlouběji do problematiky natáčení a dále rozvíjet své schopnosti a talent," uvedl Liška.

Podle výkonného ředitele TV Pětka Pavla Attela jde o první český televizní pořad, na jehož tvorbě se budou aktivně podílet sami diváci. Projekt, který byl v testovací verzi spuštěn na TV Metropol, má nyní kolem stovky aktivních reportérů. Lidé do redakce zatím odeslali zhruba 500 videí.

Videa mohou lidé odesílat ze svých smartphonů, do kterých si nainstalují aplikaci Vaše oči. Tu si dosud stáhlo více než 1500 lidí. Hned po zaslání budou videa zveřejněna na webu petka.cz/vaseoci. Televize každý měsíc vybere nejzajímavější videa, mezi jejichž autory rozdělí 30.000 korun.

Televize Pětka se chce zaměřovat na vlastní tvorbu ve stylu české zábavy. Má navazovat na tradici českých zábavních pořadů, prohlubovat je a přinášet nové formáty. "Naše programové schéma vychází z potřeb českého diváka. Nabízíme mu zábavné pořady, u kterých se může odreagovat a pobavit, ale i dozvědět zajímavosti nejen ze světa showbyznysu. Na své si přijdou i zastánci typického českého humoru," představil novou televizi generální ředitel Marek Vítek.

Od zahájení vysílání 15. října bude reklama na TV Pětka prodávána na základě pásmového ceníku. V elektronickém měření sledovanosti se objeví od prosince 2012. Mediálním zastupitelstvím televize je společnost Atmedia.

Pořadem, který odstartuje vysílání TV Pětka, bude v pondělí 15. října od 20.00 reality show Iveta. Má mapovat návrat Ivety Bartošové na scénu pop music a zachycovat její přípravu vedoucí zpět na výsluní českého showbyznysu. Vysílat se bude od startu televize v říjnu až do prosince, kdy by přípravy měly vyústit v předvánoční koncert Ivety Bartošové v Lucerně.

Kromě toho nabídne Pětka například Buřtcajk Zdeňka Izera zaměřený na parodie nebo pořad Koule, ve kterém mají známí lidé glosovat události dne. Vysílat bude také pořady Bulvárek moderovaný Kateřinou Kristelovou a Janem Antonínem Duchoslavem nebo Svět celebrit, kterým provede herečka Alice Bendová.

Provozovatelem nové stanice je společnost Metropol TV, pod jejíž křídla rovněž spadá stejnojmenná televize, vysílající v hlavním městě a ve Středočeském kraji. Propojení obou televizí má být v redakční rovině jen částečné. Pětka chce z televize Metropol převzít například pořady Supermáma (moderuje Lejla Abasová), Na vrcholu (moderátoři Eva Jurinová a Martin Severa), V luftě s Jakubem Kohákem nebo City Koktejl.

TV Pětka se chce během následujících let zařadit mezi pět nejsledovanějších televizí v Česku. Jejím cílem je pohybovat se po 12 měsících vysílání na 1% podílu s déle trvajícím nárůstem. Televize bude vysílat ve třetím multiplexu.

Reality show Iveta - upoutávka

Výběr pořadů z programového schématu TV Pětka

Iveta - reality show ze života zpěvačky Ivety Bartošové, která plánuje svůj návrat do vyprodané Lucerny
Buřtcajk - Zdeněk Izer a jeho parodie na všechno
Nevař z vody - talk show Davida Suchařípy s plným talířem zábavy. Známé osobnosti v neznámém světě kuchařského umění
Šoumeni - soutěž, ve které soutěžící nevědí, že soutěží…
Koule - známí lidé glosují udáosti dne, moderují Ivo Šmoldas, Pavlína Wolfová, Luděk Staněk
Bulvárek - drby ze světa celebrit, moderují Jan Antonín Duchoslav a Kateřina Kristelová
Nic není nemožné - Petr Vondráček a jeho hosté zjistí, co všechno nevědí
Volejte prezidenta - favorité i outsideři v boji o prezidentské křeslo, moderuje Petr Skočdopole
Sen a den - Mahulena Bočanová a Zuzana Straková v salonech krásy, ulicích, barech  a obchodech Prahy
Svět celebrit - emoce i chladný kalkul ve světě showbyznysu, moderuje Alice Bendová

-mav-, -čtk-