Centrum Holdings ustupuje od agenturní provize

pondělí, 12. listopadu 2012, 06:56 Internet & Mobil MediaGuru

Dalším médiem, které ruší agenturní provizi, je internetová společnost Centrum Holdings.

Internetová společnost Centrum Holdings, mj. provozovatel webů Centrum.cz, Aktuálně.cz nebo Atlas.cz, se pro příští rok rozhodla zrušit 15% agenturní provizi. Přidává se tak k dalším médiím, která od provize mediálním agenturám ustupují. V rozhovoru pro MediaGuru.cz to řekl Pavel Vopařil, ředitel komerční divize Centrum Holdings.

„Logika rozhodnutí je stejná jako u ostatních hráčů. Agenturní provize už neplní svoji roli, cenotvorba je zbytečně komplikovaná. Teď se hodně věcí zjednoduší," vysvětlil Pavel Vopařil. Společnost Centrum Holdings už představila svůj reklamní ceník pro rok 2013. Oproti stávajícímu ceníku v něm dochází k jen kosmetickým změnám. „Celkově jsme trochu zlevnili, ale není to nic dramatického," přiblížil Vopařil s tím, že ceny v zásadě zůstávají na úrovni roku 2012.

Centrum Holdings je tak dalším internetovým médiem, které agenturní provizi ruší. V předminulém týdnu oznámila pro internetové projekty zrušení provize mediální skupina Mafra. Lídr v internetové reklamě, Seznam.cz, zrušil agenturní provizi už před dvěma lety. Uvedené firmy patří k inzertně nejvýkonnějším provozovatelům českého internetu. Od agenturní provize ustupují i provozovatelé televizního vysílání.

-mav-