Mediafax zastavuje agenturní servis

úterý, 27. listopadu 2012, 00:01 Tisk, TV MediaGuru

Agentura Mediafax, patřící do skupiny CET 21, utlumuje své aktivity na poli agenturního zpravodajství.

Tisková agentura Mediafax, která začala své služby nabízet v roce 2008, ukončí své aktivity na poli agenturního zpravodajství. Společnost CET 21 v pondělí večer potvrdila, že agenturní servis už nebude klíčovou aktivitou Mediafaxu. „Naše aktivity v oblasti poskytování agenturního servisu ostatním médiím a korporátním klientům budou utlumeny,” uvedl ředitel PR a komunikace TV Nova Josef Koukolíček.

Mediafax přestala jako samostatná firma existovat už ke konci roku 2011, kdy v důsledku fúze s CET 21 došlo k propojení obou firem. Značka Mediafax ale pokračovala s tím, že Mediafax se zapojil do zpravodajského týmu TV Nova a vytvářel s ním společné zpravodajské centrum. V tuto chvíli má být integrace ukončena. Zachován má být ale nadále web mediafax.cz, který chce Nova rozvíjet. „Probíhá závěrečná fáze procesu integrace agentury Mediafax do CET 21. S ohledem na naše priority v oblasti on-line produktů se zaměříme na vývoj zpravodajské platformy na mediafax.cz,” dodal Josef Koukolíček.

Změny si podle informací MediaGuru.cz vyžádají odchod cca 20 interních zaměstnanců.

Mediafax vstoupila na trh v roce 2008 s cílem konkurovat nejsilnější tuzemské zpravodajské agentuře ČTK. Od dva roky později agenturu Mediafax od společnosti Media Pro Management Adriana Sarbua koupila za 1 euro společnost CME, majitel TV Nova.

-mav-