Měkota není schopen financovat TV Pětka a TV Metropol

pondělí, 26. listopadu 2012, 14:55 TV MediaGuru

Majitel televizních stanic Pětka a Metropol nemůže chod televizí dále financovat.

Televizní stanice TV Pětka a TV Metropol, které provozuje společnost Metropol TV, hledají nového investora. „V tuto chvíli se jedná o refinancování projektů,“ uvedla pro MediaGuru.cz mluvčí televize Kateřina Kotalová s tím, že majitel televize Luboš Měkota ztratil schopnost oba kanály financovat. Bližší informace o situaci v televizi ale dále nesdělila.

Mluvčí na konci minulého týdne na základě informací serveru Digizone.cz upřesnila, že televize pozastavila natáčení předtočených týdenních formátů Nevař z vody a Nic není nemožné. Smlouvy na tyto pořady jsou uzavřené do konce roku a o jejich prodloužení se teprve jedná, uvedla. Výjimkou je časosběrný dokument Iveta o zpěvačce Ivetě Bartošové vysílaný každou neděli, v jehož natáčení se nadále pokračuje.

Potíže investora obou televizních stanic Luboše Měkoty pravděpodobně souvisejí s kauzou Mostecké uhelné a s úmyslem Švýcarska zabavit miliardy korun z účtů bývalých manažerů společnosti. Mezi ně patří právě i Luboš Měkota.

TV Pětka začala přitom vysílat nedávno – v polovině října 2012. Jde o celoplošnou televizi zaměřenou především na českou zábavu. Regionální TV Metropol vysílá pro Prahu a střední Čechy.

-mav-