Vánoční TV schémata: osvědčený mix pohádek a filmů

úterý, 13. listopadu 2012, 12:22 TV MediaGuru

Tři pohádky z vlastní tvorby chce letos o Vánocích nabídnout Česká televize. Na prověřený program sází Prima family i TV Nova.

Česká televize odvysílá letos o Vánocích tři nové pohádky vlastní tvorby. Na Štědrý večer uvede premiéru pohádky Karla Janáka Dvanáct měsíčků (od 19:00), na Boží hod Šťastného smolaře (20:00) režiséra Jiřího Stracha a před Silvestrem pohádku Víta Karase O pokladech (30.12. od 20:00). Celkem během letošních Vánoc odvysílá ČT 58 pohádek. ČT představila svůj vánoční program na úterní tiskové konferenci.

Premiérové pohádky se objeví zejména na kanále ČT1. Vedle toho Jednička odvysílá v premiéře několik zahraničních a českých filmů, finále StarDance či finále Trapasů. Na Silvestra ČT1 nabídne premiéru Nové silvestrovské show s Terezou Kostkovou a Alešem Hámou, silvestrovskou Všechnopárty a pořad Vínečko dobré je.

Kanál ČT2 chce o Vánocích oslovit především zájemce o tematické pořady a alternativní snímky. Nabídne pořady s vánoční a náboženskou tematikou, výběr z dokumentů a několik snímků filmového klubu. Na Dvojce se objeví pořad Neshow dvojicí Petr Cerha a Ondřej Havlík, Trapný večer souboru Dejvického divadla, hru Petra Čtvrtníčka Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? či Na stojáka. Výběr dokumentů zahrnuje např.: Váňa, Věra 68, Zachraňte Edwardse, Mimina  či Domov 2/2.

Své programové plány už dokončují i komerční televize. Prima family bude letos o Vánocích sázet na osvědčený mix pohádek a zahraničních filmů, vyplývá z programových plánů. Ve vysílání se objeví např. Deník Bridget Jonesové, Pretty Woman, pohádky Pyšná princezna, Dařbuján a Pandrhola, Hrabě Monte Cristo či Babička, informoval MediaGuru.cz PR koordinátor Václav Mazánek.

Televize Nova i v letošním roce plánuje tradiční rodinné Vánoce s filmy a všeobecně oblíbenými pohádkami, uvedla Marie Fianová z TV Nova. „Chybět samozřejmě nebudou ty nejtradičnější české pohádky jako Tři oříšky pro Popelku, Šíleně smutná princezna, Princ a Večernice, Hrátky s čertem, Jak se budí princezny nebo S čerty nejsou žerty. Z oblíbených filmových titulů pak uvedeme například Na samotě u lesa, Krakonoš a lyžníci, Dovolená s Andělem, Anděl na horách, Tři veteráni nebo "básnickou" filmovou sérii počínaje snímkem Jak svět přichází o básníky,“ přiblížila.

Výběr z vánočních a silvestrovských pořadů ČT1

Výběr z vánočních pořadů Prima family

Výběr z vánočního vysílání TV Nova

-mav-