Economia neprodá B2B tituly. Zůstává zatím i Ecopress

čtvrtek, 06. prosince 2012, 07:30 Tisk MediaGuru

Představenstvo Economie neodsouhlasilo prodej odborných titulů. Chce si je ponechat.

Středeční zasedání představenstva vydavatelství Economia, na němž se stal předsedou představenstva majitel Zdeněk Bakala a do představenstva usedla i jeho manželka Michaela Maláčová, neschválilo prodej odborných titulů společnosti. Divize odborného tisku (B2B), čítající necelých dvacet titulů včetně oborového týdeníku Marketing & Media, tak zůstává součástí vydavatelství Economia.

„Představenstvo společnosti ve středu rozhodlo, že divize B2B zůstane pevnou součástí vydavatelství Economia a bude dále aktivně rozvíjena. V oblasti odborných titulů vidí Economia velký růstový potenciál a má ambice být v této oblasti klíčovým hráčem na tuzemském trhu," uvedl pro MediaGuru.cz mluvčí společnosti BXR Petr Jonák. BXR Media, vlastněná Zdeňkem Bakalou, je jediným akcionářem společnosti Economia.

Zamítnuta tak byla možnost přesunu B2B titulů pod jiný vydavatelský subjekt a jejich oddělení od deníku Hospodářské noviny a týdeníků Ekonom, Respekt a Obchodní větsník. V souvislosti s možným přesunem odborných titulů se hovořilo především o společnosti Business Media CZ, která o B2B magazíny Economie projevila zájem.

Představenstvo firmy zatím ani nerozhodlo o osudu slovenské dceřiné společnosti Ecopress, která na Slovensku vydává deník Hospodářské noviny a několik odborných titulů. V případě Ecopressu se intenzivně spekuluje o jejím prodeji podnikateli Andreji Babišovi. Skupina BXR tento záměr nepotvrzuje, změny však ani nevylučuje. „Nebylo přijato žádné strategické rozhodnutí, které by se týkalo aktivit společnosti Economia na Slovensku. Pokud by se tak stalo, budeme vás určitě informovat,” uvedl Petr Jonák.

Na středečním zasedání představenstva rezignoval na svoji funkci generální ředitel Economie Petr Babický, a to k 31.12. 2012.

-mav-