Rok 2012 podle Twitteru

čtvrtek, 13. prosince 2012, 07:30 Internet & Mobil MediaGuru

Jak se na uplynulý rok dívá sociální síť Twitter? Komu udělila medaile za nejlepší tweet roku? A kdo se řadí mezi nejúspěšnější nové tváře Twitteru na světě?

Twitter již po třetí ve své historii dělá bilanci uplynulého roku, v níž mapuje nejtweetovanější události, nejlepší tweety a nejúspěšnější uživatele.

Nejtweetovanější událostí se letos staly letní olympijské hry v Londýně, které si vysloužily na 150 milionů tweetů. O závěrečné olympijské ceremonii se tweetovalo více než 116 000 tweetů za minutu. Nejvíce komentovaným sportovcem olympiády byl bezesporu jamajský běžec Usain Bolt.

Mezi další významné události na Twitteru se řadí americké prezidentské volby, hurikán Sandy či předávání cen MTV.

Zlatá medaile za nejlepší a nejsdílenější tweet byla udělena čerstvému obhájci prezidentského úřadu Baracku Obamovi, který po vyhlášení výsledků na svůj profil napsal: „Další čtyři roky“ (Four more years).

Na stříbrném stupni vítězů stojí Justin Bieber, který svým tweetem vyjádřil upřímnou soustrast nad úmrtím jedné ze svých fanynek. Bronzový se stal hráč amerického fotbalu T. J. Lang se svým tweetem, kdy si postěžoval nad situací v NFL.

Mezi nejúspěšnější nové tváře, které se na Twitter připojily v průběhu roku a vedou si dobře, se řadí například dcera americké ministryně zahraničních věcí Chelsea Clintonová či manželka Billa Gatese Melinda.

Mezi novými tvářemi z řad sportovců zaujme zejména fotbalista Pelé či česká tenistka Martina Navrátilová.

Z politiků se letos z nových uživatelů prosadil britský premiér David Cameron či bývalý francouzský prezident Nicolas Sarkozy.

Další informace k bilanci Twitteru naleznete zde.

-kch-