Skupina Lagardère kupuje BBC Česko

úterý, 18. prosince 2012, 15:58 Rádio MediaGuru

Lagardère Active ČR, česká filiálka nadnárodní mediální skupiny Lagardère, završila jednání o získání 100% podílu ve společnosti BBC Radiocom Praha.

BBC Radiocom je v Česku provozovatelem rozhlasové stanice BBC a je nyní 100% vlastněná britskou společnosti British Boradcasting Corporation. Podle informace jednatele BBC Radiocom Praha Michala Strouhala požádala společnost o předchozí souhlas se změnou vlastníka Radu pro rozhlasové a televizní vysílání.

Vít Kolář, reprezentant BBC v ČR, k dané věci sdělil, že jednání probíhají a cílem BBC je zachovat anglické vysílání BBC World Service na území ČR v takovém rozsahu, aby toto vysílání mělo smysl. „Vysílání bude navazovat na dlouholetou tradici vysílání BBC v ČR, a to včetně převzatého anglického vysílání BBC WS v rozsahu stanoveném licenčními podmínkami. Zůstane tedy i nadále stanicí s informačně zpravodajským servisem a prvky zábavy,“ potvrdil probíhající proces Miroslav Hrnko, výkonný ředitel společnosti Lagardère Active ČR.

Lagardère Active provozuje druhé nejposlouchanější tuzemské rádio Frekvence 1, třetí nejposlouchanější Evropu 2, jakož i Rádio Bonton a Dance Radio. Patří pod ní i společnost Regie Radio Music, prodejce reklamního prostoru, a internetový portál Koule.cz.

-mav-