Smíchov bude ve čtvrtém multiplexu, už vysílá promo

čtvrtek, 06. prosince 2012, 07:32 TV MediaGuru

Připravovaná televize Smíchov ze skupiny Nova už spustila ve čtvrtém multiplexu vysílání promo smyčky.

Zábavní televize Smíchov, kterou ke spuštění připravuje TV Nova, zahájila ve čtvrtém multiplexu vysílání své promo smyčky. Licenci na provozování stanice obdržela společnost CET 21 tento týden v úterý 4.12. 2012. Nova se tak zřejmě chystá novou televizi uvést na trh v krátkém čase.

Smíchov má podle licenčních podmínek, které ve čtvrtek upřesnila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, vysílat 12-16 hodin denně. „Program bude tematicky zaměřen převážně na dramatickou a dokumentární tvorbu především americké provenience, a to komediálního a zábavního žánru," stojí v licenčních podmínkách. Licenci pro Smíchov získala CET 21 k provozování televizního vysílání šířeného prostřednictvím pozemních vysílačů v systému DVB-T, a to na dobu na 12 let.

Smíchov tak bude šestou stanicí skupiny Nova. Ve čtvrtém multiplexu vysílá také další ze stanic skupiny - televize Fanda, kterou Nova uvedla letos v červenci. Bezplatné stanice tvoří vedle hlavní TV Nova ještě filmová Nova Cinema. Vedle toho disponuje Nova placenými televizemi Nova Sport a MTV.

-mav-