Ve vysílání TV Barrandov přibydou politické pořady

pátek, 07. prosince 2012, 17:55 TV MediaGuru

TV Barrandov spouští od ledna nové programové schéma, které obsahuje několik nových pořadů.

„Přicházíme se silným zpravodajským blokem, který zásadně proměnil naše programové schéma,“ říká Marek Stoniš, programový ředitel TV Barrandov.

TV Barrandov nabídne od nového roku podvečerní zpravodajskou relací, přijde s politickým diskusním pořadem a také se speciály k prezidentským volbám. Z dalších pořadů zařadí soutěžní pořad Česká tajenka, zábavnou show Na plac! nebo týdenní společenský magazín nejen ze světa showbyznysu Exkluziv!. Připravena jsou i speciální vydání Vtipu za stovku!.

Hlavní zprávy bude TV Barrandov vysílat každý den v 18:45, střídat se v nich budou tři moderátoři – Jana Adamcová, Jiří Chum a Petr Lesák. Zpravodajský tým se bude řídit mottem „hlavní zprávy jsou jen jedny“. Zpravodajství má využívat synergie s tištěnými a online tituly vydavatelství Empresa Media, především s časopisem Týden a jeho internetovou podobou tyden.cz.

Novinkou ve vysílání je také politická diskuse s nejdůležitějšími aktéry událostí uplynulého týdne, kterou moderuje Zdeněk Šarapatka. Pořad s názvem Témata Týdne je naplánován na středeční pozdní večer.

Po Hlavních zprávách nabídne Barrandov pořad Prominenti – zprávy ze světa celebrit, které bude uvádět zpěvačka Petra Černocká.

Na Prominenty naváže každý den v týdnu spotřebitelský magazín Kolik to stojí. Jde o spotřebitelskou soutěž o ceny, kombinovanou s  radami, jak ušetřit a na co si dát při nákupu běžného zboží pozor.

V lednu odstartuje na obrazovkách TV Barrandov také nový exkluzivní magazín ze života společenské smetánky Exkluziv!. Oproti denním Prominentům má tento pořad méně zpravodajský charakter. Pořadem bude provádět Kateřina Brožová.

V prvním lednovém týdnu se představí také dva nové zábavní pořady z vlastní tvorby. Každý všední den poběží od 17 hodin nová televizní soutěž s názvem Česká tajenka, kterou uvádí moderátor Aleš Cibulka a v níž dva soutěžící soupeří v klasické písmenkové doplňovačce o finanční výhry a věcné ceny.

Českou tajenku na obrazovkách v 17:30 vystřídá Na plac!. Zábavná show s prvky docusoap spojí amatérské herce i neherce, kteří budou od pondělka do pátku manipulováni do dramatických i komických rodinných, sociálních a vztahových situací. Průvodcem pořadu se stane moderátor Jan Musil.

Další novinkou jsou prezidentské speciály pořadu Vtip za stovku.

Televize se a na pondělní hlavní vysílací čas rozhodla nasadit československý seriál Třicet případů majora Zemana.

-mav-