Kampaň proti novinám pokračuje, deníky bez reakce

pátek, 18. ledna 2013, 10:37 Reklama, Tisk MediaGuru

PR reakce ze strany vydavatelů deníků na kampaň, která je namířena proti nim, nepřijde.

Vydavatel týdeníku Týden, společnost Empresa Media, dále pokračuje ve své kampani, namířené proti dennímu tisku. „Noviny už nepotřebujete, denně je tu Týden.cz," vyzývá čtenáře s tím, aby jednou týdně koupili tištěné vydání časopisu za sníženou cenu 30 Kč.

Největší oborové sdružení vydavatelů v Česku - Unie vydavatelů - se rozhodla, že nebude na tuto kampaň nijak reagovat. Jak MediaGuru.cz sdělili zástupci vydavatelů, Unie vydavatelů má pro letošní rok připravených několik aktivit na podporu tištěných médií, nechce ale reagovat na jednu konkrétní kampaň. PR tištěných médií svěřila Unie vydavatelů od letošního roku agentuře AMI Communications.

Inspirací pro české vydavatele by přitom mohly být některé kampaně ze zahraničí, kde vydavatelé společně promují své produkty. Belgická asociace vydavatelů tisku ve vtipném experimentu např. dokazovala třem zástupcům reklamních zadavatelů funkčnost tištěné inzerce. Na jeden den jim propůjčila automobil s řidičem. Aby dokázala, kolik pozornosti dokáže obsah deníků připoutat, připravila po cestě řadu situací, které měly pasažéry vozu rozptýlit.

Zástupci nápojové firmy Coca-Cola, telekomunikačního operátora Telenet a banky BNP Paribas žádnému z vyrušení v jízdě nevěnovali pozornost.

Vydavatelské asociace než na zadavatele obvykleji cílí spíše na čtenáře. Společně takto pravidelně inzerují například australské, britské či americké noviny. V jedné z nejznámějších zámořských kampaní přesvědčovaly americké osobnosti o významu novin v rozvoji člověka.

-mav-, -lmr-