Nova Sport a Voyo Cinema míří do chytrých TV

pondělí, 21. ledna 2013, 07:40 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Předplatitelé Voyo.cz budou mít další možnost sledovat obsah kanálů Nova Sport a Voyo Cinema v chytrých TV.

Do konce prvního letošního čtvrtletí by se v nabídce dalších chytrých televizorů měly objevit kanály Nova Sport a Voyo Cinema, a to v rámci služby Voyo.cz, patřící do aktivit skupiny Nova. Záměr rozšířit možnosti sledování obou kanálů prezentovali na konferenci k jarnímu programovému schématu generální ředitel skupiny Jan Andruško a ředitel sekce nových médií CET 21 Pavel Krbec.

Předplatitelé Voyo.cz (měsíční předplatné ve výši 189 Kč) tak budou moci sledovat obsah Nova Sport na televizních obrazovkách, i když tuto placenou televizi nemají předplacenou v rámci satelitního nebo kabelového vysílání. Kanál Nova Sport je pro předplatitele Voyo.cz zatím dostupný jen přes počítače a pro majitele televizoru Panasonic Smart Viera. „Myslím, že jde o revoluční krok, kdy diváci budou moci na svých televizorech sledovat Nova Sport, i když nemají předplacený žádný satelitní balíček,“ uvedl Pavel Krbec.

Nova Sport a Voyo Cinema jsou dva tematické kanály, ke kterým mají přístup předplatitelé Voyo.cz. Oba kanály vysílají na bázi lineárního vysílání. Program internetového kanálu Nova Sport na portálu Voyo.cz z 95 procent odpovídá skladbě vysílání placeného televizního kanálu Nova Sport. Voyo Cinema vznikl jako první tematický kanál na videoportálu Voyo.cz v loňském květnu. Denně vysílá filmy od 8:00 do půlnoci.

I v letošním roce chce skupina Nova přijít s několika technickými novinkami, které umožní rozšířit sledování Voyo.cz na koncových zařízeních – např. s firmou LG pro chytré televizory, s níž se dohoda připravuje. Voyo.cz chce v letošním roce rozšiřovat i obsahovou nabídku. Podle generálního ředitele Jana Andruška je před podpisem smlouva s významným hollywoodským studiem, která by videotéce měla přinést další nové tituly.

-mav-