Prima urychlí nástup jarního schématu

čtvrtek, 31. ledna 2013, 09:02 TV MediaGuru

Pořady pro jarní vysílání uvádí letos Prima na obrazovky o něco rychleji než v dřívějších letech.

Skupina Prima, jejíž jarní programové schéma odstartuje návratem nových dílů seriálu Cesty domů v pondělí 4. února, bude mít nástup do letošního jarního vysílání rychlejší než v dřívějších letech. Generální ředitel skupiny Prima Martin Konrád MediaGuru.cz řekl, že do konce února bude uvedena většina pořadů pro jarní vysílání a že „takto rychle Prima pořady pro jaro na obrazovce ještě neměla“.

Rychlejší nástup jarního schématu souvisí se situací na reklamním trhu a s plnou obsazeností komerčního prostoru kanálů skupiny Prima, ale i TV Barrandov, se kterou Prima letos prodává reklamu. Jak už jsme informovali, reklamní prostor Primy je kompletně zaplněn. Lze očekávat, že nástup jarního schématu přinese Primě zvýšení sledovanosti a tedy kapacity, což by bylo žádoucí právě s ohledem na stávající vytíženost reklamního prostoru.

Prvním pořadem pro jarní schéma, který Prima na obrazovky uvede, bude už zmiňovaný seriál Cesty domů (od 4.2.), během února se pak na obrazovce objeví nové díly pořadu Nikdo není dokonalý a VIP Prostřeno! (od 26.2.), na konci února odstartuje i třetí řada reality show Farmář hledá ženu (od 28.2.) a ve stejném týdnu, v sobotu 2.3. nový sobotní pořad Polívka na víně.

Více o jarním programovém schématu Primy zde a o situaci na trhu s televizní reklamou zde.

-mav-