Prima Zoom začne vysílat 1. února

čtvrtek, 10. ledna 2013, 10:33 TV MediaGuru

Čtvrtý televizní kanál skupiny Prima, poznávací Prima Zoom, rozšíří nabídku TV kanálů od 1. února 2013.

Skupina Prima představila ve čtvrtek dopoledne svůj čtvrtý kanál Prima Zoom. Slogan nové televize „Poznejte svět zblízka" má odkazovat k programu televize, zaměřeného na odhalování tajemství přírody, vesmíru, života lidstva a zvířat či historie. Poprvé se kanál divákům představí 1. února 2013.

Zoom bude vysílat 18 hodin dokumentů denně, z čehož tři hodiny věnuje prémiovým dokumentům. Vysílací schéma podle programového ředitele Petra Vladyky vychází z toho, jak jsou nastaveny obdobné kanály v zahraničí. Programování Prima Zoom přirovnal k programování Discovery Channel.

„Snažíme se nakupovat od největších a nejlepších producentů v daném žánru. Věříme, že kanál bude atraktivní nejen pro diváky, ale pro zadavatele reklamy. Je složité říci, jaká bude primární cílová skupina. Výzkumy napovídají, že by mohlo jít o široké spektrum diváků," uvedl dále Vladyka. Dodal, že přesto by označil za hlavní cílovou skupinu muže starší 35 let.

Tematické zaměření pořadů vysílaných na Prima Zoom od 20:00

pondělí Největší katastrofy
úterý Po stopách historie
středa Fascinující příroda
čtvrtek Zaostřeno na války
pátek Úžasné oceány
sobota Zázraky říše zvířat
neděle Tajemství země a vesmíru

Prima Zoom doplní internetový server http://zoom.iprima.cz/, který startuje ve čtvrtek 10. ledna odpoledne. Web má být úzce propojen s televizním kanálem. Podle ředitele společnosti Prima On-line Daniela Grunta vzniká nový web už v rámci nově nastavené koncepce onlinových projektů skupiny. Upřesnil, že Prima může v současnosti pro internet využít 2/3 filmů, která získala pro televizní vysílání. Spolu s televizními právy totiž zakoupila i práva na internet. Měsíčně se má na webu Prima Zoom objevit přibližně 60 dokumentů. Vedle toho nabídne server doplňkový a rozšiřující obsah. „Onlinový magazín je úzce provázán s TV kanálem. Chtěli jsme, aby oba světy byly k sobě co nejblíž. Po odvysílání dokumentů v televizi nabídneme možnost lidem, aby se na internetu na téma podívali detailněji," řekl.

Obchodní nabídku skupiny Prima, resp. zastupitelství Media Club, které Prima založila pro prodej televizní reklamy, by měl nový kanál rozšířit od září 2013. Podmínkou - stejně jako u všech dalších kanálů prodávaných společností Media Club - je pro zařazení do společného balíku dosažení 1% podílu na sledovanosti. V elektronickém měření se má Zoom objevit od dubna 2013.

-mav-