Soukup potvrdil zájem o TV Pětka

středa, 09. ledna 2013, 15:43 TV MediaGuru

Majitel TV Barrandov ve středu oznámil, že se zajímá o koupi TV Pětka a TV Metropol.

Společnost Empresa Media, vlastník TV Barrandov a vydavatel týdeníků Týden, Sedmička a Instinkt, ve středu oznámila, že se zajímá o koupi společnosti Metropol Production, která ovládá společnost provozující televize Pětka a TV Metropol.

„V současné době proto Empresa Media provádí due diligence a zároveň vysílá do vedení společnosti Metropol Production svého zástupce, který bude odpovídat za provedení detailní analýzy aktuální kondice firmy a současně se bude konzultačně podílet na řízení společnosti do doby ukončení due diligence,“ informovala výkonná ředitelka Empresa Media Kateřina Jelínková.

Další informace společnost nesdělila.

Jak už jsme informovali ve středu dopoledne, stávající akcionář Ivan Ondřejka měl prodat 100 % akcií ve společnosti Metropol Production, pod kterou patří Metropol TV. Ta provozuje vysílání televizí celoplošné TV Pětka a regionální televize Metropol.

Ze statutárních orgánů společnosti obchodní rejstřík k 3.1. 2013 vymazal členy představenstva Marka Vítka (generálního ředitele TV Pětka), Pavla Attela (výkonného ředitele), Lukáše Rázla, Šárku Maurovou a Ivana Ondřejku. Jako nového člena představenstva zapsal Jana Mrázka.

O novém investorovi pro TV Pětka a Metropol TV se jednalo od loňského podzimu. Podle neoficiálních informací MediaGuru.cz se o televizi zajímal také podnikatel František Savov, majitel vydavatelství Mladá fronta. K akvizici TV Pětka se minulý týden nepřímo pro měsíčník Forbes vyjádřil i Jaromír Soukup. „Zásadně neoznamuju akvizice před tím, než jsou hotové,” odpověděl.

-mav-