Barrandov nasazuje Hlavní zprávy: v úterý 300 tis.

středa, 02. ledna 2013, 07:38 TV MediaGuru

TV Barrandov vstupuje do roku 2013 s novou zpravodajskou relací Hlavní zprávy.

S nástupem nového roku upravuje TV Barrandov svoje programové schéma a mj. do něj zařazuje zpravodajskou relaci Hlavní zprávy. Poprvé se divákům představila v novoročním vydání v úterý 1. ledna, ostrý start ji pak čeká ve středu 2. ledna.

Dvacetiminutovou relaci vysílá TV Barrandov od 18:45, předchází tak start ostatních večerních zpravodajských TV pořadů. Novoroční speciál Hlavních zpráv obsahoval z větší části právě promo pro novou zpravodajskou relaci. Pořad moderovala Jana Adamcová, kterou v uvádění Hlavních zpráv budou ještě doplňovat Petr Lesák a Jiří Chum (na obrázku). Jak v pořadu několikrát zaznělo, Hlavní zprávy jsou připravovány ve spolupráci s týdeníkem Týden, který rovněž patří společnosti Empresa Media, majitele TV Barrandov.

Úterní novoroční speciál sledovalo v průměru 285 tis. diváků starších 15 let, což představovalo podíl necelých 8 %, což je lehce nad průměrem stanice. Vysílání novoročního vydání Hlavních zpráv předcházela pohádka Sůl nad zlato, která byla vůbec nejsledovanějším úterním pořadem TV Barrandov. Hlavní zprávy byly v úterý třetím nejsledovanějším pořadem stanice a to právě po pohádce Sůl nad zlato a večerní Barrandovské abecedě.

Nové programové schéma TV Barrandov dále mj. přichází s pořady Česká tajenka, což je soutěžní pořad s Alešem Cibulkou, pořadem Na plac!, který vychází z konceptů televizních Bakalářů, a po zpravodajské relaci s pořadem Prominenti, zaměřujícího se na šoubyznys. Novinkou je také spotřebitelská soutěž Kolik to stojí.

Novoroční sledovanost zpravodajských relací je tradičně vysoká. Televizní noviny se v širší skupině diváků 15+ v úterý přehouply přes 2 miliony, Zprávy FTV Prima přes 1 milion, k milionové hranici se přiblížily i Události na ČT1.

-mav-

Foto: TV Barrandov