Babišovy týdeníky 5+2 snižují počet mutací

pátek, 01. února 2013, 08:46 Tisk MediaGuru

Regionální týdeníky 5+2 dny, které vydává společnost AGF Media, sloučily šest svých redakcí a propustí zhruba tři desítky novinářů.

Změna spadá do revitalizace projektu, jehož součástí jsou i vizuální a obsahové změny titulu, k němuž se připravuje také internetová podpora. Informovala o tom provozní ředitelka AGF Media Jana Heřmánková. Vydavatelství týdeníků spadá do skupiny Agrofert Holding, kterou vlastní podnikatel Andrej Babiš.

„V rámci revitalizace projektu jsme přistoupili ke snížení počtu mutací ze 77 na 71 tak, aby se tyto změny negativně nedotkly našich čtenářů. Slučujeme orlickoústecké a rychnovské vydání, Šumperk s Jeseníkem, Prahu východ spojíme s Prahou západ - "velká Praha" zůstává - Brno venkov bude spojeno s Brnem a ze tří plzeňských vydání vytvoříme jednu velkou Plzeň," řekla Heřmánková.

Dodala, že v plánu jsou vizuální i obsahové změny titulu. „Připravujeme nový modernější layout a bohatší obsah zaměřený na regionální a spotřebitelská témata. Chceme se více věnovat zemědělství a propagaci českých výrobků, potravin," uvedla Heřmánková s tím, že v rozjezdu jsou facebookové profily jednotlivých mutací a nejpozději do poloviny roku by měl vzniknout také webový portál.

AGF Media koncem loňského roku obměnila management, kdy byl odvolán generální ředitel Vladimír Junger a další manažeři. Místopředsedou představenstva byl jmenován Štěpán Košík, který po Jungrovi zároveň převzal vedení společností. V souvislosti s Jungerem se psalo o tom, že ve společnosti převezme vedení inzerce. Junger dnes ale ČTK řekl, že z AGF Media odešel.

Týdeníky 5+2 dny byly podle Babiše loni ve ztrátě 75 milionů korun. AGF Media nyní zaměstnává asi 200 lidí, z toho 160 novinářů, jejichž počet se po sloučení redakcí sníží zhruba na 130. Milionový náklad zůstane podle Heřmánkové zachován. Týdeníky jsou dostupné ve stojanech na veřejných místech, část rozdávají kameloti a část je doručována lidem do schránek.

Týdeník je čtenářům k dispozici zdarma. Pokud má někdo zájem dostávat noviny pravidelně do schránky, může si zaplatit takzvané schránkovné za sedm korun.