New York Times rozšíří svůj brand

čtvrtek, 28. února 2013, 07:30 Tisk MediaGuru

Vydavatel novin po 125 letech končí s mezinárodní značkou Herald Tribune. Chce tak využít známějšího jména původních novin.

International Herald Tribune, mezinárodní verze jednoho z nejprestižnějších světových deníků, čeká rebrading. Od podzimu upraví svou grafiku a začne vycházet pod názvem International New York Times.

Hlavním cílem změn je přilákat nové mezinárodní předplatitele. Původní značka novin má totiž ve světě vyšší spontánní znalost než v Paříži sídlící nadnárodní verze deníku, přestože vychází již od roku 1888. Vydavatel novin se proto rozhodl názvy obou tiskovin sjednotit.

Součástí rebrandingu bude také nový web a mobilní aplikace, neboť předplatitelé nových médií patří pro firmu k nejzajímavějším potenciálním zákazníkům. New York Times z tohoto důvodu rozšíří svůj tým internetových žurnalistů. Sídlo tištěného vydání zůstane i nadále ve Francii.

International Herald Tribune byl původně nadnárodní verzí deníku New York Herald Tribune. Poté, co přestal vycházet, se v roce 1991 spolupodílníky mezinárodní varianty staly New York Times a Washington Post. Po odkoupení podílu druhé strany se New York Times staly jediným vlastníkem.

Současné změny jsou vnímány jako jedním z prvních kroků nového vedení vydavatelství, kterým se nedávno stal bývalý šéf BBC Mark Thompson.

-lmr-