Nova spouští retro kanál Telka, opráší archív

pátek, 22. února 2013, 10:30 TV MediaGuru

Od 14. hodiny začne vysílat televize Telka ze skupiny Nova postavená na archivních pořadech z její vlastní tvorby.

Pátek 22. února 2013 si pro svůj start vybrala televize Telka ze skupiny Nova, sestavená z původních pořadů, které Nova ve své devatenáctileté historii vytvořila. Na obrazovce se tak znovu objeví pořady jako Riskuj!, Kolotoč, Zlatá mříž, Hogo Fogo nebo první díly seriálů Ulice, Pojišťovna štěstí, Ordinace v růžové zahradě aj.

Podívejte se na ukázky grafiky nové televize

Vysílání zahájí od 14:00 pořad Nova sobě, který má připomenout všechny jubilejní pořady vysílané k výročím televize Nova. Jako hlavní večerní pořad v první den svého vysílání nabídne Novoty, vůbec nejsledovanější zábavní pořad v historii Novy s průměrnou sledovaností přesahující 3 mil. diváků. Archivní pořady se budou ve vysílání Telky opakovat – většina z večerní nabídky bude vysílána i následující den dopoledne.

Nova ale do budoucna nevylučuje, že program Telky rozšíří i o akviziční pořady.

Program kanálu Telka 22.2. 2013

Stejně jako loni spuštěné kanály skupiny Nova – Fanda a Smíchov – bude také Telka vysílat v bezplatném pozemním vysílání, a to ve čtvrtém multiplexu společnosti Digital Broadcasting. Dostupná bude také v O2 TV, kabelové TV UPC, v jednání je rovněž umístění na satelitní platformy.

V období před dodáváním denních dat sledovanosti bude Telka obchodována podle pásmového ceníku podobně jako stanice Nova Sport nebo MTV.

Telka je sedmým kanálem skupiny Nova a pátým bezplatným (TV Nova, Nova Cinema, Fanda, Smíchov, Telka), vedle toho skupina Nova provozuje dva placené kanály (Nova Sport, MTV).

-mav-

Foto: TV Nova