Tablet Media získává tři novináře z týdeníku Ekonom

pátek, 01. února 2013, 13:35 Internet & Mobil MediaGuru

Tři přední novináři nastoupili v pátek do nově založeného tabletového vydavatelství Tablet Media.

Jiří Pšenička, Jan Štětka a Martin Mařík přicházejí z týdeníku Ekonom, jenž patří do vydavatelské skupiny Economia. Vytvářejí tým nového vydavatelství Tablet Media.

Šéfredaktorkou se ke stejnému datu stala Eva Hanáková, která projekt tabletového vydavatelství v loňském roce se zakladatelem společnosti Michalem Klímou připravovala.

Tablet Media je první české čistě tabletové vydavatelství, které na začátku letošního roku založil mediální manažer Michal Klíma. Ten v posledních dvaadvaceti letech řídil přední novinová a časopisecká vydavatelství v České republice a na Slovensku a mnoho let byl i členem výkonného výboru a vice-presidentem Světové asociace novin. „Tablety jsou fascinující technologií, která poskytuje prostor pro nové produkty, jež mohou navázat na nejlepší tradici žurnalistiky. To je cílem vydavatelství Tablet Media,” řekl Michal Klíma.

Eva Hanáková byla čtyři roky šéfredaktorkou týdeníku Ekonom. Během jejího působení časopis prošel významnými obsahovými změnami, které vedly k posílení jeho pozice na trhu. Před tím řídila sekci Podniky a trhy v Hospodářských novinách.

„Považuji za velký úspěch, že se nám podařilo získat novináře, kteří jsou oceňováni pro svou vysokou profesionalitu. V příštích týdnech se tým rozroste o další výrazné posily z dalších vydavatelských domů. Chceme společně připravovat tituly, které na rozdíl od toho, co dnes nabízí trh, poskytnou prostor pro kvalitní a nezávislou žurnalistiku,” komentovala Eva Hanáková.

Jiří Pšenička začínal svoji žurnalistickou dráhu v roce 1992 v Českém deníku. Posléze působil v Lidových novinách, časopisech Týden a Euro, kde se věnoval zejména investigativní novinařině. Posledních pět let zastával post šéfreportéra týdeníku Ekonom. Na stejné pozici bude působit i ve vydavatelství Tablet Media.

Jiří Štětka vystudoval český jazyk a historii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. V médiích působí více než dvacet let. Byl redaktorem a komentátorem v denících Lidové noviny, MF Dnes a v týdenících Euro a Ekonom. Zabývá se převážně politicko-společenskými tématy.

Martin Mařík začínal v Zemědělských novinách, poté působil mj. v MF Dnes, Euru, Hospodářských novinách a naposledy v týdeníku Ekonom. Věnuje se ekonomicko-politickým tématům, kauzám, a detailně např. také agrární politice.

-mav-