Nový magazín Menhouse chce vytlačit Playboy

čtvrtek, 28. března 2013, 14:21 Tisk MediaGuru

Na trh vstoupil nový pánský dvouměsíčník Menhouse, který za svou největší konkurenci označuje Playboy.

Luxusní pánský dvouměsíčník Menhouse, který na trh uvádí akciová společnost Menhouse, chce uspět v náročném segmentu pánských titulů. Magazín, který vychází v rozsahu 193 stran, má být vlajkovou lodí z portfolia skupiny Menhouse, do které kromě měsíčníku patří i magazín Byty, domy, zahrady a několik internetových serverů.  

Šéfredaktor časopisu Menhouse Ivo Mikolášek si uvědomuje, že titul vstupuje na trh v obtížné době a že přesvědčit čtenáře k nákupu magazínu bude obtížné. Proto chce nový titul stavět na kombinované distribuci, částečně založené na prezentování časopisu v místech, kde si ho čtenáři mohou prohlížet – hotely, fitness centra, kadeřnické salony atp. „V současnosti je časopis k vidění na 300 místech, kde ho mají čtenáři volně k dispozici. Plánujeme ale počet kontaktních míst navýšit na tisíc,“ říká šéfredaktor nového titulu.

Vedle toho je titul k dispozici v maloobchodní prodejní síti, např. v řetězcích Relay, prodejní cena je 100 Kč. „Chceme držet formát, kvalitu papíru i rozsah,“ říká Mikolášek s tím, že společnost by byla spokojena s prodaným nákladem na úrovni 10 tisíc kusů. Za svoji největší konkurenci označuje magazín Playboy, který chce předběhnout. Rozhodnutí přivést nový časopis bylo údajně nápadem zahraničního investora.

Obsahově se nový titul zaměřuje především na muže starší 25 let s tématy cestování, oblékání, auta, erotika, gastro, relaxace. S tištěným dvouměsíčníkem, který vychází v nákladu 30 tisíc výtisků, je spojen i server Menhouse.cz.

-mav-