Sanoma chce do Česka přivést časopis Glamour

pondělí, 22. dubna 2013, 13:03 Tisk MediaGuru

Společnost Sanoma Media Praha údajně zvažuje, že v Česku začne vydávat módní magazín Glamour.

Společnost Sanoma Media Praha se chce podle informací MediaGuru.cz pokusit přivést do Česka módní magazín Glamour, který u nás zatím v lokální verzi nevychází. Podle našich informací už za tímto účelem proběhlo několik jednání.

Nadnárodní magazín v segmentu lifestylových titulů by korespondoval se záměrem Sanomy, který po svém příchodu do Česka oznámila generální ředitelka Agnieszka Dolezych. V loňském rozhovoru pro MediaGuru.cz naznačila, že mezi dvě základní skupiny magazínů, které chce Sanoma na českém trhu rozvíjet mají patřit původní české magazíny a tituly mezinárodní ve vyšším segmentu, do kterého zapadá i Glamour.

Otázka ale je, zda se Sanomě titul v Česku podaří odstartovat. Společnost Bauer Media se před devíti lety snažila Glamour v Česku na trh uvádět, dokonce už měla vybudovanou redakci, od svého záměru však nakonec ustoupila, protože závěrečné testy před spuštěním nedopadly příznivě.

Před třemi roky se na mediálním trhu zase spekulovalo, že o Glamour má zájem vydavatelství Ringier Axel Springer CZ. Ani tato mediální společnost vydávání módního časopisu v Česku nezahájila.

V případě, že by Sanoma byla s rozjezdem české verze magazínu Glamour úspěšná, rozšířila by portfolio licencovaných časopisů – v současnosti jej tvoří magazíny Marie Claire a National Geographic. Převahu v portfoliu Sanomy mají původní české magazíny – např. Květy, Vlasta či Praktická žena.

Glamour je jedním z mála titulů v segmentu ženských lifestylových časopisů, jejichž česká verze není čtenářům dostupná. Platí to rovněž o titulech Vogue či Vanity Fair.

-mav-