Babiš na Slovensku mění podobu Hospodářských novin

středa, 29. května 2013, 07:30 Tisk MediaGuru

Od středy 29. května vycházejí slovenské Hospodárske noviny v nové podobě, mj. se vracejí ke značce HN.

Slovenské Hospodárske noviny vycházejí od středy 29. května v nové podobě, ve které se vracejí ke své dřívější značce HN. Změny mají vést k posílení zaměření na malé a střední podniky. První část novin má být orientovaná na ekonomiku a politiku a druhá s názvem HN plus má být ekonomicko-analytická.

Hospodárske noviny jsou součástí vydavatelství Ecopress, které letos v dubnu získal od Zdeňka Bakaly podnikatel Andrej Babiš, resp. jeho společnost Agrofert Holding. Po změně vlastníka došlo také k novému obsazení statutárních orgánů společnosti Ecopress. Novým předsedou představenstva se stal Robert Konopka, který nahradil Petra Babického, bývalého generálního ředitele vydavatelství Economia. Členy představenstva zůstali generální ředitel Milan Mokráň, generální ředitel Ecopressu, a finanční ředitelka Gabriela Petreková.

Nová podoba slovenských HN

Ecopress na Slovensku vydává deník Hospodárske noviny a několik dalších odborných titulů: Týdeník Zdravotnícke noviny, měsíčníky Stratégie a Investor, dále Obchod, Sestra, Diabetik, Student Life, Horeca magazín či časopis Run.

Skupina Agrofert Holding vydává v Česku prostřednictvím společnosti AGF Media regionální týdeníky 5plus2 dny.

Původní podoba slovenských HN

-mav-