Nova snižuje ceny pro červnové obchodování

pondělí, 20. května 2013, 07:25 TV MediaGuru

Červnový ceník pro měsíční obchodování skupiny Nova je ve srovnání s květnem o 30 % nižší.

Ceník pro červnové měsíční obchodování skupiny Nova obsahuje ve srovnání s květnem snížení ceny o téměř 30 % ve všech prodávaných časových pásmech. Červen je už obdobím slabší sezóny, Nova tak měsíční ceny v červnu nastavila podobně jako na začátku roku 2013.

Neznamená to ale, že by Nova plošně měnila své cenové podmínky, které v letošním roce zvýšila, jde jen o sezónní ceník pro červnový prodej. Ve srovnání s květnem je základní cena CPP nižší v průměru o 26-32 procent, a to v časových pásmech prime-time, off prime-time a super prime-time.

Měsíční ad hoc obchodování je jednou z možností, jak mohou zadavatelé svá reklamní sdělení v letošním roce na obrazovky skupiny Nova umísťovat. Vedle měsíčního obchodování prodává Nova svůj prostor na základě dlouhodobých kontraktů.

Právě dlouhodobé kontrakty letos s Novou neuzavřeli někteří z velkých televizních zadavatelů. Jak ve zprávě za první letošní čtvrtletí uvedla mateřská CME, tržby z televizní reklamy skupiny Nova klesly v důsledku letošní obchodní politiky, na kterou nepřistoupili všichni zadavatelé a agentury, o 44 %, tj. cca 400 mil. Kč. Na konci čtvrtletí Nova informovala, že podepsala kontrakty v objemu 50 % plánovaných ročních tržeb.

-mav-