Nová Ordinace, Doktoři z Počátků, se objeví v červnu

úterý, 07. května 2013, 14:59 TV MediaGuru

TV Nova plánuje představit svůj nový lékařský seriál Doktoři z Počátků už na konci letošního června.

Nový seriál Doktoři z Počátků, zaměřený na lékaře z menšího města, který TV Nova začala natáčet letos na jaře, by se mohl divákům poprvé představit už na konci letošního června. Z programových plánů TV Nova na červen vyplývá, že Nova plánuje jeho odvysílání v neděli 30. června od 20:20.

Možnost, že by se Doktoři z Počátků objevili na obrazovce v létě, v nedávném rozhovoru pro ČTK nevyloučila ani producentka seriálu Lenka Hornová. Nový pořad z lékařského prostředí je prostřednictvím postavy doktora Oty Kováře v podání Martina Stránského propojen se seriálem Ordinace v růžové zahradě 2 a vychází z něj (spin-off). Ordinace je nejúspěšnějším seriálem současnosti, jeho sledovanost dosahuje necelých 2 milionu diváků starších 15 let.

Hornová na novém seriálu pracuje se stejným autorským týmem, který připravuje Ordinaci. Na scénáři pořadu se tak podílí Lucie Paulová, David Litvák či Lucie Konášová. Nova zatím připravuje 32 dílů, které by měly být natočené do konce srpna.

Jarní sezóna skončí na TV Nova v třetím červnovém týdnu. V týdnu od 24. června se už nebudou vysílat seriály Gympl a Ordinace v růžové zahradě. V pondělí a ve středu večer se má v posledním červnovém týdnu objevit seriál Kriminálka Anděl, úterky a čtvrtky jsou v předběžných plánech vyhrazeny komediím Ať žijí duchové a Copak je to za vojáka. Po skončení SuperStar (neděle 2.6.)  chce Nova následující tři nedělní večery (9.6., 16.6., 23.6.) obsadit českými komediemi, neděli 30.6. pak zmiňovanými Doktory z Počátků.

Jarní sezóna na Prima family skončí o týden dříve, alespoň v případě seriálu Cesty domů. Ty ve středu nahradí seriál Pohřešovaný, v pondělí série Robin Pilcher. Do úterního prime-time by se měl přes léto vrátit pořad Jiřího Krampola Nikdo není dokonalý a v pátečním večerním vysílání nahradí v létě seriál Vraždy v Midsommeru jiný detektivní seriál Místo činu.

-mav-