Metaxa uspořádala závod se sluncem

úterý, 25. června 2013, 06:30 Reklama MediaGuru

Značka Metaxa se na letní slunovrat – 21. června – rozhodla zjistit, kolik hodin má nejdelší den, a vyhlásila závod se sluncem.

Nápojová značka Metaxa, která svou komunikaci zakládá na sloganu „Dotkni se slunce“, se rozhodla ještě víc přiblížit se slunci a zjistit, jak dlouhý může být nejdelší den v roce, který letos připadl na pátek 21. června. Zorganizovala proto závod, kterého se zúčastnily dva týmy z České republiky a Slovenska.

Český čtyřčlenný tým odstartoval v pátek 21. června ráno v 6.35 hodin z letiště Václava Havla v Praze a jeho úkolem bylo pronásledovat slunce po celé zeměkouli, a prožít tak co nejdelší den. Trasu i cíl cesty dopředu účastníci neznali.

Závodníci byli vybráni na základě rádiové soutěže o účast v tajném závodě s Metaxou, která probíhala v pořadu „Nekecej OnAir“ na stanici Fajn rádia. Ze soutěže byli vybráni dva závodníci, Milan Duba a Veronika Hanáková, které na cestě kolem světa doprovázel moderátor Fajn rádia Tomáš Novotný a sportovní novinář Jan Palička.

O průběhu závodu se mohli fanoušci dočíst na facebookových stránkách Metaxy. Český tým  cestoval z Prahy, přes Amsterdam a Los Angeles až do Honolulu na Havaji. Do cíle dorazil český tým po 26 hodinách, slovenský tým jen o trochu dříve.

-kch-