Pondělní HN již vznikly v karlínském newsroomu

pondělí, 24. června 2013, 10:08 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Společnost Economia, jež vydává deník Hospodářské noviny či časopisy Respekt a Ekonom, se o uplynulém víkendu začala stěhovat do Karlína.

Vydavatelství Economia se o víkendu začalo stěhovat z Letné do rekonstruované budovy v Karlíně. V novém newsroomu již vzniklo pondělní vydání Hospodářských novin, uvádí deník na svých stránkách. Přesun dalších částí Economie pokračuje tento týden.

V novém newsroomu budou redaktoři Economie rozmístěni podle témat, kterým se věnují, nikoli podle titulů. Jednu plochu tak budou sdílet redaktoři Hospodářských novin, iHned.cz, týdeníku Ekonom a odborných titulů. Redaktoři týdeníku Respekt budou sedět dál odděleně. Nově se do newsroomu nastěhují zaměstnanci Centrum Holdings, kterou Economia letos na konci dubna koupila. V tuto chvíli čeká na souhlas antimonopolního úřadu, který žádost o povolení převzetí obdržel v minulém týdnu.

Uprostřed newsroomu bude tzv. Superdesk, ve kterém zasednou šéfredaktoři titulů, kteří budou v úzkém kontaktu. Redaktoři pak budou rozčleněni podle čtyř základních tematických bloků. Součástí nového newsroomu budou i oddělení zaměřená na vizuální informace a sociální média.

Stěhování by mělo skončit do konce června.

-kch-