Skupina VLP skončila loni v hrubém zisku 120 mil. Kč

čtvrtek, 20. června 2013, 15:46 Tisk MediaGuru

Skupina VLP loni dosáhla hrubého zisku přes 120 mil. Kč. Samotné vydavatelství VLP zaznamenalo ztrátu 20 mil. Kč.

Skupina Vltava-Labe-Press, vydavatel regionálních titulů Deník, několika časopisů a provozovatel tiskáren, skončila loňský rok se ziskem bez započtení úroků, daní a odpisů (EBITDA) ve výši 120 mil. Kč. Obrat skupiny dosáhl 1,7 mld. Kč, vyplývá z informací společnosti, které MediaGuru.cz poskytla. V meziročním srovnání se tak obrat skupiny snížil o 9 procent.

Do výsledku není započtena dividenda z PNS, kde má pasovský dům akcionářský podíl spolu s ostatními vydavateli deníků a časopisů.

Výsledek samotného vydavatelství Vltava-Labe-Press, které zajišťuje vydávání 71 regionálních deníků Deník, skončilo loni ztrátou 20 mil. Kč. Hospodřaení VLP se tak v posledních letech zlepšilo, ještě před čtyřmi lety představovala ztráta přes 300 mil. Kč.

Do příštích let si VLP slibuje od akvizice společnosti České distribuční. „Chceme uplatnit veškeré synergie, jež se nabízejí. Rozvoj on-line prostoru, a to nejen webu denik.cz je dalším rozvojovým programem,“ komentovala generální ředitelka VLP Jitka Bosáková.

Vltava-Labe-Press je jediným vydavatelem regionálních deníků v Česku. Z hlediska počtu předplatitelů je největším novinovým vydavatelstvím. Z pohledu celkového počtu prodaných výtisků jsou regionální deníky Deník třetími největšími novinami v Česku. Do její skupiny patří vedle vydavatelství i tiskárny v Praze a v Olomouci, vydavatelství časopisů Astrosat, internetová společnost MixMedia, společnost pro vývoj aplikací a infografik Newslab či firma Česká distribuční.

-mav-