Z MF Dnes odchází komentátor Martin Komárek

pondělí, 03. června 2013, 12:16 Tisk MediaGuru

Důvodem je jeho politická angažovanost, a proto další spolupráce s deníkem není možná.

Dlouholetý politický komentátor deníku MF Dnes Martin Komárek z deníku odchází.  Spolupráce končí k datu 3. června 2013. Martin Komárek se podle skupiny Mafra, která deník vydává, rozhodl vstoupit na politickou scénu a z tohoto důvodu není další komentářová spolupráce mezi ním a deníkem možná, uvádí. „Děkuji Martinovi za více než dvacet let psaní pro Mladou frontu Dnes a přeji mu hodně štěstí,“ uvedl šéfredaktor deníku MF Dnes Robert Čásenský. Martin Komárek je hlavním komentátorem největšího zpravodajského celostátního tuzemského deníku.

MF Dnes tak zaujala jiný postoj k propojení žurnalistiky s aktivní účastí na politickém životě než v loňském roce společnost Empresa Media, která do svých řad angažovala aktivního politika Radka Johna.

Podle informací ČTK by se Komárek měl stát členem politického hnutí Ano, které chce uspět v příštích parlamentních volbách. Zakladatel hnutí Babiš nedávno uvedl, že si neumí představit spolupráci s žádnou z velkých parlamentních stran jako ODS a ČSSD, které podle něj představují "největší zlo". Komárek dnes ČTK bez bližších podrobností řekl, že si uvědomuje, že politika se dělá ve Sněmovně a "jediná možnost, jak opravdu zlepšit českou politiku, je změnit českou sněmovnu".

-mav-