Pepsi startuje kampaň k 20. výročí, tváří je Beyoncé

pondělí, 08. července 2013, 05:09 Reklama MediaGuru

Od pondělí 8. července zahajuje Pepsi kampaň k 20. výročí značky v Česku a 115. výročí od svého vzniku.

Hlavní tváří kampaně značky Pepsi, která zahajuje v pondělí 8. července, je zpěvačka Beyoncé Knowles. Pepsi kampaň spouští ke svému dvacátému výročí v České republice, potrvá až do září. Od svého vzniku si Pepsi připomíná už 115. výročí. Na kampani se podílejí agentury Mark BBDO a 2Fresh. 2Fresh zároveň připravuje i digitální kampaň, jejíž hlavní část odstartuje koncem srpna.

Na propagačních materiálech pro off-trade sektor je použit portrét Beyoncé v ikonickém pop-art stylu, přičemž ve stejném duchu jsou i spotřebitelské dárky. Pro kanál HoReKa bude vyrobena speciální edice vintage lahví odkazujících na 115letou historii značky.

Spolupráce s Beyoncé trvá od roku 2002 a navazuje na partnerství s řadou hudebních legend v historii značky, například Jimi Hendrixem, Michaelem Jacksonem či Madonnou. „Naše partnerství s hudebními ikonami není náhodné: i ony šly svou vlastní cestou, vymkly se průměru a uskutečnily svou vizi, protože se pro něco rozhodly,“ uvedla senior brand manažerka společnosti Pepsico pro Českou a Slovenskou republiku Veronika Hořáková.   

Beyoncé Knowles je držitelkou šestnácti cen Grammy, na kontě má více než 120 milionů prodaných nosičů. Spolupráce s Pepsi nespočívá jen v natočení nového reklamního spotu a vytvoření speciální edice etiket a reklamních předmětů. Pepsi zároveň podporuje různé umělecké projekty zpěvačky. Ty se týkají například přípravy videí, focení či koncertů ke zvláštním příležitostem. Pepsi je rovněž sponzorem letošního světového turné Beyoncé, které trvá od dubna do září.

-mav-