ČT na podzim sází na seriály, filmy a dokumenty

čtvrtek, 08. srpna 2013, 12:58 TV MediaGuru

Česká televize nasadí na podzim několik nových seriálů, filmů a dokumentů. Sanitku zařadí v pátek, Cirkus Bukowsky ve středu.

Hlavními pořady pro podzimní sezónu kanálu ČT1 bude především nová seriálová a filmová tvorba. ČT1 chce nalákat diváky zejména na seriály Sanitka 2, což je pokračování legendárního seriálu z poloviny 80. let. Novinkou je také seriál, označovaný jako „kriminální roadmovie“ Cirkus Bukowsky a dále šestidílný původní kriminální seriál Kriminálka Staré Město II. Podle programového ředitele Milana Fridricha budou na podzim ve vysílání ještě doznívat oslavy 60. výročí televizního vysílání.

Podle očekávání bude Sanitka vysílána v pátek večer od 20:00. Seriál Cirkus Bukowsky ve středu od 21:20 a Kriminálka Staré Město ve čtvrtek od 20:00. Pondělí a středy od 20:00 budou patřit Četnickým humoreskám.

Původní nedělní dramatická tvorba bude zastoupena především čtyřmi prémiovými cykly. Prvním z nich jsou nově adaptované divadelní komedie zahraničních autorů, které pojednávají o mezilidských vztazích. Partnerské vztahy budou tématem i příběhů podle románů Simony Monyové.  ČT1 nabídne cykly Komedie o manželství a sexu, či právě trilogii snímků podle zmiňované spisovatelky Monyové. Velkým projektem je také televizní cyklus o klíčových momentech v dějinách Československa České století. ČT na podzim odvysílá pět z celkem devíti plánovaných epizod.

Novými formáty budou mj. zážitkový magazín o 16 dílech Žiješ jenom dvakrát či kuchařská show o bylinách Herbář. Ve vysílání se také objeví docu-reality show Hospoda u Druhé šance, který má dát práci nezaměstnaným.

Sobotní večery vyplní tradiční taneční pořad StarDance.

Na ČT2 se mj. objeví časosběrný docu-soap o životě dětí z nejnižší vrstvy společnosti s názvem Ptáčata. Dalším pořadem bude šestidílný dokumentární cyklus o ženách alkoholičkách Když v tom jedou ženy. Formát docu-reality zastoupí šestidílný pořad  Pot, slzy naděje – o rodičích, kteří skrze děti žijí své neuskutečněné sny. Na ČT2 se objeví i nová kulinářská show Deník Dity P., kterou připravuje publicistka Dita Pecháčková.

Programové schéma, ČT1, prime-time, podzim 2013

Podzimní schéma ČT2, prime-time 2013 (kliknutím zvětšíte)

Hlavní novinky ČT pro podzim 2013 - výběr

Sanitka II

Cirkus Bukowsky

České století

Příběhy podle Monyové

StarDance

Kriminálka Staré Město II

Deník Dity P.

Když v tom jedou ženy

-mav-