RF Hobby útočí v guidech, registruje si tři značky

čtvrtek, 12. září 2013, 10:00 Tisk MediaGuru

Hned tři časopisecké značky si zaregistrovala RF Hobby. Všechny v segmentu TV magazínů.

Vydavatelství RF Hobby zřejmě plánuje významněji vstoupit do segmentu programových časopisů. U Úřadu pro průmyslové vlastnictví si společnost nechala zaregistrovat hned tři značky pro televizní tituly včetně vyhotovení jejich log. Jde o názvy TV Gold, TV Tip 14 a TV Program.

Názvy všech tří titulů jsou přihlášeny i na Ministerstvu kultury ČR, což je nezbytná podmínka k tomu, aby tituly mohly začít vycházet. Z informací o registraci přitom vyplývá, že všechny uvedené tituly mají mít čtrnáctidenní frekvenci vycházení.

Vydavatelství RF Hobby se zatím k bližším záměrům s novými tituly nevyjádřilo. Vzkázalo pouze, že informace, vztahující se k novým projektům, budou oznámeny včas. Velmi pravděpodobně tak odstartují ještě v letošním roce.

RF Hobby, které je významným vydavatelem především v segmentu populárně naučných titulů, se zatím mezi programovými časopisy nepohybuje. Nejsilnější zastoupení zde mají společnosti Bauer Media a Astrosat, které obě vydávají několik programových časopisů.

Trendem uplynulých let je především nárůst obliby programových čtrnáctideníků na úkor programových týdeníků. Čtrnáctidenní programové TV guidy patří vůbec k nejprodávanějším tiskovým titulům na českém trhu.

-mav-