Ringier zamýšlí další vstup mimo média: do energetiky

středa, 25. září 2013, 10:50 Tisk MediaGuru

Po mobilním podnikání zvažuje Ringier Axel Springer vstup do dalšího nemediálního odvětví.

Ringier Axel Springer CZ, vydavatel nejprodávanějšího tuzemského deníku Blesk, zamýšlí vstoupit do dalšího odvětví mimo své hlavní mediální podnikání. Naznačuje to žádost o registraci ochranné známky, kterou si přihlásil k Úřadu průmyslového vlastnictví. Vydavatel žádá o registraci značky Blesk plyn, kterou by mohl uplatnit v energetice.

Ringier Axel Springer se dlouhodobě netají strategií rozšiřování zdrojů příjmů i mimo mediální odvětví. Také proto v loňském roce vstoupil na trh mobilních virtuálních operátorů, a to pod značkou Blesk mobil. Značku Blesk plyn by tak Ringier mohl využít stejným způsobem jako Blesk mobil.

Ringier Axel Springer se zatím k plánům oficiálně nevyjadřuje. Značku Blesk plyn si údajně zaregistroval jako jednu z několika možných značek k dalšímu využití.

Pro Ringier Axel Springer by ale nešlo o neznámou věc. Spoluvlastník firmy, německá mediální společnost Axel Springer, s podobným konceptem operuje na německém trhu. Využívá pro ni název svého klíčového bulvárního deníku Bild. Pod názvem Bild Energie je na německém trhu pátým celostátním dodavatelem plynu. Cenová politika tarifu Bild Energie navíc naznačuje, že pracuje s obdobnou strategií jako v mobilním odvětví a snaží se přitáhnout sociálně slabší skupiny obyvatel. Na tarifu Bild Energie Axel Springer spolupracuje s dodavatelem energie, společností GETEC Energie AG.

Rovněž koncept Blesk mobilu byl převzat z Německa a i v tomto případě je provozován pod značkou deníku Bild s názvem Bild Mobil.

-mav-