Spor: Prague Fashion Week nesmí značku používat

čtvrtek, 12. září 2013, 12:39 Marketing MediaGuru

Organizátoři Prague Fashion Week se mají zdržet užívání této značky. Jde o předběžné opatření soudu.

Módní akce Prague Fashion Week, konaná v tomto týdnu (od 9. 9. do 15. 9.), má potíže s názvem celé akce. Naznačuje to rozhodnutí Městského soudu v Praze, který se zabýval žalobou podanou organizátory konkurenční módní akce – Mercedes Benz Prague Fashion Weekend. Ta má proběhnout v příštím týdnu od 18. 9. do 22. 9.

Podle předběžného opatření, nařízeného Městským soudem v Praze, do jehož znění MediaGuru.cz nahlédl, jsou organizátoři akce Prague Fashion Week povinni zdržet se užívání tohoto označení při konání módních akcí, v marketingových sděleních a nesmějí ani využívat doménu fashionweekprague.cz. Předběžným opatřením soudu jsou dočasně řešeny spory, než je vydáno definitivní rozhodnutí.

Organizátoři akce Prague Fashion Week, kterými jsou společnosti Unique One a BB Media Consulting, ale na předběžné opatření soudu zatím nereflektují. Internetové stránky jsou stále aktivní. Zástupce organizátorů, Barbora Bergerová, MediaGuru.cz sdělila, že v akci se pokračuje a že informace k předběžnému opatření budou komunikovány přes právníky. Na jejich vyjádření čekáme.

Organizátoři nadcházející módní akce, Czechoslovak Models, mají známku Prague Fashion Weekend registrovanou u Úřadu průmyslového vlastnictví od roku 2011. Tato ochranná známka je přitom platná.

Ochranná známka Prague Fashion Week je u ÚPV stále v režimu podání, nebyla tedy zatím přidělena. Žádost k registraci byla podaná letos v lednu.

Czechoslovak Models provozuje modelingovou agenturu od roku 1992, zastupuje mj. modelky Alenu Šeredovou, Andreu Verešovou, Evu Herrzigovou nebo Terezu Maxovou. Prague Fashion Weekend organizuje společně se společností Star Communication.

-mav-