Time Warner obsadila do čela CME své lidi. Kdo jsou?

neděle, 22. září 2013, 16:32 TV MediaGuru

Představujeme nové ředitele společnosti CME, majitele TV Nova.

Společnost CME na konci minulého týdne oznámila, že ve vedení společnosti CME budou společně dva manažeři: Michael Del Nin a Christoph Mainusch. Oba přitom  před svým jmenováním do čela CME pracovali pro Time Warner, hlavního akcionáře CME. Kdo jsou noví šéfové společnosti, která mj. majetkově patří tuzemská TV Nova?

Zkušenější z obou manažerů je Christoph Mainusch (51). V letošním dubnu začal pracovat pro společnost Time Warner, resp. pro její dceřinou firmu Turner Broadcasting International, kde působil zejména jako konzultant. Jeho profesní život byl ale do té doby dlouhodobě spjat se společností RTL. Před příchodem do Time Warner pracoval tři roky (2009-2012) jako generální ředitel společnosti Alpha Media Group v Řecku. Ta v Řecku provozuje terestrické vysílání a je částečně vlastněná právě RTL. Řecké angažmá ale nebylo jedinou zkušeností s řízením televizního vysílání v jižní Evropě. Před příchodem do Řecka vedl pět let (2004-2009) televizi RTL v Chorvatsku. Přebíral ji v roce, ve kterém RTL dosáhla podílu na sledovanosti přes 29 % a její obrat v tom roce dosahoval 14 mil. eur. V roce jeho odchodu (2009) se tržby televize zvýšily na 41 mil. euro při podílu na sledovanosti 26 %. Předcházejících osm let (1996-2004) působil jako CEO ACS Media. Svoji kariéru začal v roce 1987 jako freelancer pro veřejnoprávní rozhlas Bayerischer Rundfunk.

Mladší z obou nově jmenovaných manažerů Michael Del Nin (42) je se společností Time Warner a CME spjat delší dobu než Mainusch. Členem představenstva CME byl od října 2009 do letošního září, kdy byl jmenován do čela společnosti. Před svým zářijovým jmenováním působil na pozici senior vice-prezidenta pro mezinárodní a korporátní strategie společnosti Time Warner (2008-2013). Zaměřoval se především na mezinárodní operace a investice, od roku 2006 do roku 2008  byl ve vedení odpovědný za fúze a akvizice. Před příchodem do Time Warner  zastával pozici senior vice-prezidenta pro obchodní rozvoj společnosti New Line Cinema. V této roli se zabýval ekonomickými analýzami filmových a televizních projektů a snažil se rozvíjet a implementovat dlouhodobé obchodní plány. Před tím byl investičním bankéřem zaměřeným na mediální odvětví v newyorské Salomon Smith Barney.

CME rovněž uvedla, že Michael Del Nin se ve společném řízení zaměří spíše na korporátní záležitosti, zatímco Christoph Mainusch primárně na provoz.

-mav-