Akcie CME se ve středu propadly o polovinu

čtvrtek, 31. října 2013, 06:45 TV MediaGuru

Po oznámení kvartálních výsledků se hodnota akcií CME prudce snížila.

O více než 50 % se snížila hodnota akcií společnosti CME, majitele TV Nova, poté, co ve středu ráno zveřejnila své výsledky za třetí letošní čtvrtletí a devět měsíců roku 2013.

Na americké burze se hodnota akcií snížila v průběhu středečního obchodování o 53,9 %, když akcie CME uzavíraly na 2,82 USD. Jak upozornila agentura Bloomberg, šlo o největší propad akcií CME za posledních 13 let.

Akciové trhy tak zareagovaly na rizika, která vlastník TV Nova ve středu oznámil, když informoval, že společnost bude pravděpodobně potřebovat další finanční injekci, aby dostála svým dluhovým závazkům a zajistila provozní činnost.

Také na pražské burze se akcie CME propadly o více než 50 % - obchodování zakončily na hodnotě 56,75 Kč (-50,7 %).

Průběh obchodování akcií CETV na pražské burze, středa 30.10. 2013

Zdroj: PSE

„Celkově hodnotíme výsledky jednoznačně negativně, zejména po poslední rally na akciích. Zlepšení nelze čekat ani ve čtvrtém čtvrtletí. Negativně hodnotíme zejména slabou hotovostní pozici skupiny. Reálně tak hrozí další naředění stávajících akcionářů," uvedl analytik Patria Direct Tomáš Tomčány.

Analytik J&T Banky Pavel Ryska upozornil, že firma zveřejnila nejhorší ukazatele za posledních deset let a že se neobejde bez pomoci svého hlavního akcionáře, společnosti Time Warner.

-mav-