Golden Drum: Češi přivezou celkem osm cen

pátek, 11. října 2013, 22:31 Reklama MediaGuru

Nejúspěšnější českou agenturou se stala se dvěma zlaty a stříbry a cenou Virtuoso Young & Rubicam.

Závěrečné vyhlašování kreativních cen na festivalu Golden Drum v Portoroži přineslo pro české agentury sedm ocenění. Spolu se středečním zlatem, které získala agentura Mark BBDO za svou digitální kampaň pro Mercedes-Benz, si Češi ze slovinské Portorože přivezou celkem osm cen.

Letošní nejúspěšnější českou agenturou se stala agentura Young & Rubicam, která získala celkem dvě zlaté a dvě stříbrné ceny. K tomu je nutno připočíst i cenu Virtuoso, každoročně udělovanou nejlepšímu ilustrátorovi, kameramanovi a fotografovi.

První zlaté ocenění získala Young & Rubicam v kategorii Press za všechny tři tiskové vizuály pro značku Biolit společnosti Bochemie, které byly oceněny také bronzem na letošním Cannes.

Za stejnou kampaň byla agentura oceněna stříbrným bubínkem v kategorii Outdoor. Její ilustrátor Marek Motalík za ni dostal cenu Virtuoso.

V Outdooru Young & Rubicam rovněž získala zlato za kampaň pro pivní značku Žatec. Jelikož pivní značky často sponzorují eventy, sporty či týmy, rozhodla se postavit kampaň na sponzoringu trochu jiného druhu. Místo sportu sponzorovala ve městě Žatec své vlastní pivo.

Stříbro získala agentura Young & Rubicam v kategorii Film za svůj spot „Balet - Musíte to vidět sami“ pro Národní divadlo.

Dále ve Slovinsku uspěla agentura Mark BBDO, která byla v kategorii Film oceněna zlatým bubínkem za svou kampaň Jízda Vašeho života pro Mercedes-Benz, se kterou bodovala i v kategorii Digital.

Zlato si vysloužila také agentura Leagas Delaney v kategorii Press za svůj vizuál pro značku FAB.

Na letošním ročníku Golden Drum bylo rozdáno celkem 14 Grand Prix, 30 zlatých a 54 stříbrných bubínků v 16 kategoriích, které byly hodnoceny ve dvou sekcích nazvaných „Single Channel“ a „Multi Channel“. Ve dvou mezinárodních porotách seděli z České republiky Martin Charvát z Konektoru a Jaime Mandelbaum z české Y&R, který vedl porotu hodnotící vícekanálovou komunikaci.

-kch-