Nova chce zvýšit příjmy z videoreklamy

úterý, 22. října 2013, 10:49 Internet & Mobil MediaGuru

Nova chce využít lokálního obsahu, který jí má pomoci vytvořit si kapacitu pro prodej videoreklamy.

Skupina Nova se snaží uspokojit rostoucí poptávku po videoreklamě, proto připravuje změny na svých portálech Tn.cz a hlavně Nova.cz. Potřebnou kapacitu pro odbyt reklamních online spotů chce přitom vytvořit posílením lokálního videobsahu.

„Nova navýší videoprostor nejen na tn.cz, ale především na televizním portálu nova.cz.  Nova.cz výrazně posílí lokálně produkovaný videoobsah,“ řekl na dotaz MediaGuru.cz šéf internetu CET 21 Pavel Krbec. Navýšení kapacity by podle jeho slov mělo znamenat cca 12-16 milionů měsíčních zhlédnutí v závislosti podle sezonality.

Podle našich informací se uvažuje i tom, že by se po odvysílání v televizi umísťoval některý lokální obsah na nova.cz. Oficiálně Nova tuto verzi nepotvrdila, údajně zvažuje víc variant. 

CET 21 tak chce zvýšit svoje šance na vyšší výnosy z videoreklamy a zároveň vytvořit alternativu televizním klientům. Videoreklama je rostoucím online formátem: za období od července 2012 do června 2013 představoval její objem na českém trhu podle monitoringu Admonitoring více než 220 mil. Kč.

-mav-