Nova ruší Noční Televizní noviny, nahradí je filmy

středa, 23. října 2013, 08:47 TV MediaGuru

TV Nova přistupuje k další změně v programu: od poloviny listopadu ruší Noční Televizní noviny.

V důsledku dlouhodobě nižší sledovanosti Nočních Televizních novin provedla TV Nova průzkum diváckých preferencí a na základě jeho výsledků se je rozhodla nahradit nezpravodajským obsahem, tedy zahraničními filmy a seriály. Změna se poprvé projeví 11. listopadu 2013, uvedla Nova ve středu ráno.

Po ukončení natáčení seriálu Gympl s (r)učením omezeným jde tak o další změnu v programovém schématu Novy. Seriál Gympl všsk bude narozdíl od Nočních Televizních novin vysílán celou podzimní sezónu.

„Poslední výzkumy diváckých preferencí jasně poukázaly na měnící se složení programového apetitu diváků TV Nova. Vzhledem k hojnému zastoupení zpravodajských relací na obrazovkách Novy jsou diváci dostatečně informováni o stěžejních událostech v průběhu celého dne. Ve večerních hodinách, respektive po 22. hodině, diváci preferují zábavu v podobě nezpravodajských pořadů. V souvislosti s tím jsme se rozhodli vyjít vstříc přání diváků a nahradit Noční Televizní noviny,“ komentovala programovou změnu programová ředitelka Alex Ruzek.

Moderátorka Petra Svoboda má nadále vystupovat v Poledních a Odpoledních Televizních novinách a nadále má zastávat práci reportérky v terénu. Emma Smetana a Markéta Fialová budou dále moderovat zejména hlavní zpravodajskou relaci od 19:30.

Noční Televizní noviny dosáhly letos průměrné sledovanosti přes 440 tisíc diváků v cílové skupině 4+, ve skupině 15-54 podíl na sledovanosti činil 20,5 %.

-mav-