ATO řeší návrat TV Nova, druhá data před koncem

úterý, 12. listopadu 2013, 12:41 TV MediaGuru

V uplynulých dnech se rozběhla formální i neformální setkání o návratu CET21 do ATO.

V uplynulých dnech a týdnech se rozběhla jednání o možném návratu společnosti CET21, držitele licence pro vysílání kanálů skupiny Nova, do profesní organizace ATO. Z té TV Nova v důsledku sporu o průběh výběrového řízení na realizátora měření TV sledovanosti vystoupila loni v prosinci.

Podle informací MediaGuru.cz se v uplynulých týdnech postupně uskutečnila neformální setkání ředitelů televizí, na kterých se diskutovaly podmínky návratu CET21 do profesní organizace ATO. Situací se v pondělí 11. listopadu za účasti nejvyšších zástupců svých členů zabývalo i profesní sdružení ATO.

Žádná ze stran jednání ale nechce jejich průběh komentovat. Informaci, zda Nova usiluje o návrat do ATO, zatím oficiálně nepotvrzuje ani CET21. Návrat TV Nova do ATO by ale fakticky znamenal konec projektu druhého měření, který pro SPMS připravuje agentura AC Nielsen.  

Skupina Nova má data od ATO, která v letošním roce odebírá z pozice obchodního partnera, zajištěna až do února 2014. Původně předpokládala, že by první oficiální testovací data z nového měření SPMS, které společně s agenturou Médea na protest proti tendru ATO založila, měla k dispozici na začátku listopadu. Prodávat podle nich zamýšlela od příštího roku.

Majitel TV Nova, společnost CME, prochází po změně managementu a odchodu Adriana Sarbu, restrukturalizací, která si vyžádá nákladovou úsporu. Náklady na projekt druhého peoplemetrového měření představují 50-60 mil. Kč ročně. Podle neoficiálních informací je TV Nova jeho jediným investorem.

-mav-