Economia a Centrum spojily řízení, v čele je Čermák

pátek, 01. listopadu 2013, 14:55 Tisk MediaGuru

Economia a Centrum Holdings vytvořily jednotný management o osmi lidech.

Společnost Economia zavedla od pátku 1.11. 2013 novou organizační strukturu a jmenovala některé vrcholné manažery. Struktura bude nově v obou vlastněných vydavatelstvích shodná, tak aby způsob řízení Economie i Centrum Holdings, který Economia koupila letos na jaře, byl jednotný. V praxi pak budou klíčové vedoucí pozice v obou firmách zastávat vždy stejní manažeři a celý top management bude pracovat v počtu osmi lidí.

V čele jednotného managementu stojí místopředseda představenstva Economie Kamil Čermák (na fotografii), výkonným ředitelem pro Centrum Holdings je Andreas Demuth. Novým společným ředitelem obchodu byl jmenován Pavel Vopařil, kterému je podřízena i inzertní ředitelka obou společností Zuzana Tylčerová.

Novým šéfem informačních technologií se stal Štěpán Burda.

Společným ředitelem redakcí je Vladimír Piskáček, v jehož týmu je i ředitel pro transformaci Jakub Unger.

Nově zřízenou funkcí ředitelky marketingu byla pověřena Adéla Pittsová. Samostatný útvar korporátní komunikace nově řídí Věra Lhotská.

Společným finančním ředitelem je Karel Žalud, řízení lidských zdrojů pro obě vydavatelství vede Petra Slabá.

„Sjednocení organizační struktury i personální unie jsou zásadní pro integraci obou vydavatelství do společného mediálního domu,“ komentoval provedené změny místopředseda představenstva Economia a pověřený generální ředitel Kamil Čermák. „Umožní nám to mimo jiné přicházet na trh se společnou nabídkou inzertních produktů, lépe propojovat tvorbu obsahu všech vydávaných titulů a v neposlední řadě dále významně zefektivnit obchodní řízení společnosti,“ dodal Čermák.

Economia je od září bez generálního ředitele, když krátce po svém uvedené do funkce z ní byl odvolán André Warnecke. Roli nejvyššího manažera tak zastává Kamil Čermák.

Foto: Economia

-mav-