Křišťálovou Lupu ovládl pořad Peklo na talíři

středa, 20. listopadu 2013, 21:40 Internet & Mobil MediaGuru

Peklo na talíři je absolutním vítězem letošní Křišťálové Lupy, osobností roku Petr Koubský.

Absolutním vítězem osmého ročníku ankety českého internetu Křišťálová Lupa se stal projekt Peklo na talíři, z produkce internetové televize Stream.cz, který s nejvyšším počtem hlasů získal prvenství i v kategorii Zájmové weby. Stream.cz zároveň zvítězil v kategorii Nástroje a služby. Osobností roku se stal internetový publicista Petr Koubský.

Ve středu večer se v Divadle Archa sešli zástupci vítězných projektů, aby si v rámci slavnostního vyhlášení výsledků převzali ceny v anketě Křišťálová Lupa – Cena českého Internetu, pořádané už po osmé serverem Lupa.cz. O pořadí 136 nominovaných projektů v prvních sedmi kategoriích ankety rozhodlo 64 355 hlasujících z řad internetové veřejnosti, v dalších sedmi pak 104 osobností české online scény.

„S nadsázkou lze říci, že se letošní ročník nesl ve znamení jídla. Kromě toho, že jsme divadlo při vyhlášení proměnili v letní francouzskou kavárnu, tak Peklo na talíři vyhrálo dvě kategorie, Potraviny na pranýři obhájily loňské prvenství a DámeJídlo.cz bodovalo jako E-commerce inspirace,“ komentuje výsledky Ján Simkanič, výkonný ředitel společnosti Internet Info, který slavnostní vyhlášení výsledků ankety v Divadle Archa společně s hercem Tomášem Hanákem moderoval.

Osobností roku se stal učitel, internetový publicista a moderátor Petr Koubský. Svou cenu za první místo v kategorii One (wo)man show si odnesl fenomén letošního roku, kreslený komiks mapující historii českého národa – Opráski sčeski historje. Nepopulární Anticenu obdržel kritizovaný Monopol na data v jízdních řádech. Redakce serveru Lupa.cz pak udělila Zvláštní cenu pro nový experimentální projekt Stratocaching.cz.

Výsledky Křišťálová lupa 2013

-mav-