Pavel Krbec opustí vedení internetu TV Nova

pátek, 29. listopadu 2013, 16:27 Internet & Mobil MediaGuru

Management společnosti CET 21 opustí dlouholetý šéf internetu Pavel Krbec.

Z vedení skupiny Nova se podle informací MediaGuru.cz rozhodl odejít ředitel sekce internetu a ostatních interaktivních služeb Pavel Krbec. Jeho nástupcem by se mohl stát Petr Horák, stávající šéf placených služeb CET 21. Krbec, ani společnost CET 21 naši informaci nekomentovali.

Pavel Krbec je výraznou tváří tuzemské internetové scény. Do Novy přišel v roce 2008 ze společnosti Centrum.cz. Internetové aktivity Novy rozjížděl nejprve s Danielem Gruntem, který v současnosti vede online v konkurenční skupině Prima.

CET 21 patří k největším provozovatelům na českém internetu – s celkovou návštěvností téměř 3 mil. reálných uživatelů měsíčně je sedmým největším internetovým provozovatelem (počítáno včetně mediálních zastupitelství).

I v tuzemsku se společnost CME, která skupinu Nova vlastní, snaží prosazovat koncept placeného obsahu, a to v podobě placené videotéky Voyo.cz. V současnosti eviduje cca 30 tisíc předplatitelů. Divize nových médií, do které internetové aktivity skupiny patří, byla dlouhodobě výnosově rostoucí částí skupiny CME.

-mav-