MMS získá rádia BPM, přijde ale o rádia Primy

úterý, 19. listopadu 2013, 18:52 Rádio MediaGuru

Na rádiovém trhu dojde k přesunu regionálních stanic v rámci mediazastupitelství.

Regionální rádiový trh dozná změn v portfoliu zastupovaných stanic při prodeji reklamního prostoru. Společnost Media Marketing Services (MMS), lídr na trhu regionálních rádií, oznámila, že od začátku roku 2014 bude zastupovat šest nových regionálních stanic. Konkrétně jmenovala stanice Krokodýl, Zlín, Jih, Jihlava, Free radio a RockMax. Těmito rádii má posílit své postavení zejména na jižní Moravě a na Vysočině.

Uvedené stanice na reklamním trhu zastupuje v současnosti mediazastupitelství Big partnership media (BPM), a to v rámci balíčku BPM direct. To má pak uzavřenou spolupráci s mediazastupitelstvím Regie Radio Music (RRM), a reklamní prostor v uvedených regionálních rádiích se prodává ještě společně s celoplošnými stanicemi v produktu RRM total.

Počet regionálních rádií, zastupovaných BPM, je však vyšší než šestice rádií, kterou má od příštího roku zastupovat MMS. BPM dále zastupuje stanice Rádio Černá Hora, Rádio Orlík, Haná a Rádio Sázava. Podle informací MediaGuru.cz by však i tato rádia měla přejít pod MMS. To by znamenalo, že by se k MMS přesunul celý balík rádií, v současnosti zastupovaných BPM. Jednatel BPM Jiří Lichý na dotaz MediaGuru.cz uvedl, že záměrem je převést všechna rádia BPM na MMS. Definitivní verdikt by podle jeho slov měl padnout na zasedání valné hromady v příštím týdnu. Dohoda nemá znamenat vlastnické propojení MMS a společnosti BPM, dodal.

MMS však od příštího roku už nebude prodávat rádia společnosti Radio United Services, která patří do skupiny FTV Prima. Radio United v úterý informovala, že jako právní nástupce společnosti RadioNet National ukončí k 31.12. 2013 se společností Media Marketing Services spolupráci ohledně zastupování stanic Beat, Country Rádio, Jizera, Kiss 98, Kiss Delta, Kiss Hády, Kiss Jižní Čechy, Kiss Morava, Kiss Proton, Kiss Publikum, Rádio 1 a Rádio Spin.

-mav-