Adrian Sarbu prodal menší část svých akcií CME

středa, 20. listopadu 2013, 14:12 TV MediaGuru

Adrian Sarbu po více než dvou letech prodal část akcií CME, které mu patří.

Na začátku letošního listopadu prodal bývalý generální ředitel a prezident CME Adrian Sarbu 100 tisíc kusů svých akcií. Vyplývá to z oznámení pro regulátora trhu. Jde o menší část akcií, které Adrian Sarbu vlastní – stále mu jich ještě zbývá 2,3 milionů. Naposledy Sarbu prodával na jaře 2011, kdy prodal nejprve 100 tisíc a následně 50 tisíc akcií CME. Aktuální ceny akcií CME jsou však desetkrát nižší než před dvěma lety.

Jde tak o další prodej akcií CME, které jsou v držení manažerů, nebo bývalých manažerů firmy. Na konci letošního října prodával člen představenstva CME Fred Langhammer 360 tisíc akcií.

Vyloučit proto nelze to, že Adrian Sarbu bude v prodeji akcií pokračovat a že svůj podíl odprodá. „U pana Sarbu nelze prodej akcií vyloučit vzhledem k tomu, že už není v managementu firmy a má tak veškerou volnost svůj podíl zpeněžit. Již v minulosti jsme viděli, že svůj podíl postupně odprodával. Na druhou stranu by cena akcií na mnohaletých minimech mohla od prodeje odrazovat,“ řekl už dříve MediaGuru.cz analytik J&T Pavel Ryska.

Akcie CME ukončily  v úterý 19.11.na americké burze obchodování na 2,36 USD (-0,40 %). Sarbu na řídící pozice v CME rezignoval letos v srpnu.

-mav-