AdActive bude prodávat reklamu pro Deník.cz

čtvrtek, 05. prosince 2013, 14:18 Internet & Mobil MediaGuru

Internetové tituly společnosti Vltava-Labe-Press bude od příštího roku prodávat AdActive.

Internetové mediální zastupitelství AdActive bude od příštího roku exkluzivně zastupovat online tituly společnosti Vltava-Labe-Press (VLP). Ta na internetu provozuje mutace regionálního zpravodajství Deník.cz. Jejich souhrnná návštěvnost dosáhla v letošním říjnu 1,4 mil. reálných uživatelů (návštěvnost z ČR), návštěvnost celkem pak podle NetMonitoru dosahuje 1,5 mil. RU. Informaci MediaGuru.cz potvrdil ředitel společnosti Jan Vobecký.

AdActive tímto krokem kompenzuje odchod databáze CSFD.cz s návštěvností 1,4 mil. reálných uživatelů a na internetovém trhu tak udrží pozici největšího tuzemského mediálního internetového zastupitele. Podle říjnových dat NetMonitoru je AdActive třetím nejsilnějším tuzemským provozovatelem po Seznam.cz a mediální skupině Mafra s celkovou měsíční návštěvností 3,8 mil. RU (návštěvnost z ČR) a 4,6 mil. RU (návštěvnost celkem).

„On-line se poslední roky věnujeme koncepčně, což se projevuje v nárůstu reálných uživatelů z 900 000 v říjnu 2011 na současných 1,5 milionu. Nabídku jsme důkladně zvažovali, ale rodina webů, kterou AdActive zastupuje, je nám příjemná, stejně jako cílevědomost a pracovitost AdActive,“ uvedla generální ředitelka VLP Jitka Bosáková.

VLP založila pro své internetové aktivity společnost MixMedia, která prodej reklamního prostoru na Deník.cz dosud zajišťovala. Podle generální ředitelky VLP firma MixMedia jako dceřiná společnost zůstane zachována, prodej online reklamy bude ale svěřen výhradně společnosti AdActive.

-mav-