Dalibor Balšínek chystá vlastní projekt Echo

čtvrtek, 19. prosince 2013, 14:14 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

S vlastním projektem, nazvaným Echo, vstoupí na mediální trh v příštím roce Dalibor Balšínek.

Nový mediální projekt připravuje od svého odchodu z pozice šéfredaktora Lidových novin Dalibor Balšínek. Na sociální síti twitter ve čtvrtek zveřejnil fotografii z nových kancelářských prostor svého vydavatelství v Praze na Malostranském náměstí.

Balšínek si už v průběhu listopadu zažádal Úřad průmyslového vlastnictví o registraci ochranných známek Echo24.cz, Echo 24 a Týdeník Echo, zjistil MediaGuru.cz z výpisu ochranných známek. Naznačují tak, že záměrem bývalého šéfredaktora Lidových novin bude vybudovat online zpravodajství, doplněné o týdenní vydání. Pravděpodobně však nepůjde o tištěný týdeník, ale o týdeník tabletový. Nový projekt by se mohl na mediálním trhu objevit v první čtvrtině roku. Má jít o českou obdobu Huffington Post a vycházet z konceptu týdeníku Týden za Balšínkovy éry a kulturní přílohy LN Orientace.

Dalibor Balšínek byl do listopadu 2013 šéfredaktorem Lidových novin, předtím vedl zpravodajský časopis Týden. Naplňují se tak předpoklady, podle kterých bude na mediálním trhu s ohledem na změny vlastnických poměrů na českém mediálním trhu přibývat specializovanějších mediálních projektů. Z mediální skupiny Mafra odešel vedle Dalibora Balšínka také dřívější šéfredaktor MF Dnes Robert Čásenský. Ani on v rozhovoru pro MediaGuru.cz nevyloučil založení vlastního projektu.