Babiš: Žádná TV není na prodej, Železný fantazíruje

čtvrtek, 23. ledna 2014, 07:15 Tisk, TV MediaGuru

Majitel skupiny Mafra Andrej Babiš nepopírá zájem o koupi televize, vylučuje ale, že by o její koupi jednal.

Lídr hnutí ANO a majitel mediální skupiny Mafra a rádiové společnosti Londa Andrej Babiš nepotvrdil, že by jeho společnost Agrofert měla v hledáčku některou z televizních stanic. „Není v hledáčku vůbec nic,” řekl ve středečním pořadu Interview Daniely Drtinové, který vysílá ČT24. Zájem o televizi přitom nevyloučil, dodal ale, že žádná momentálně není k dispozici.„Já neříkám, že nemáme zájem o koupi (televize), ale žádná není na prodej,” řekl.

V pořadu se také vyjádřil ke slovům generálního ředitele TV Barrandov Vladimíra Železného, která pronesl v lednovém rozhovoru pro magazín Forbes. V něm Železný řekl, že pro Andreje Babiše připravil studii o situaci o chování českého mediálního trhu. Babiš podle Železného musí do svého mediálního impéria získat televizi, nejlépe televizi Nova.

Babiše slova Železného překvapila. „Pan Železný před dvěma lety se mnou jednal o projektu jeho TV Pohoda a s 5plus2 jsme uvažovali o regionální televizi. Mě to interview překvapilo, protože tam pan Železný fantazíruje…,” uvedl ve studiu ČT24 Andrej Babiš.

Naznačil rovněž, že Agrofert se aktuálně bude soustředit především na konsolidaci mediální skupiny Mafra. „Dostali jsme Mafru v takovém stavu, hlavně Lidové noviny, totálně vytunelované, kde zůstaly prázdné redakce, takže máme tam co dělat,” zmínil.

-mav-